Svež in hladen zrak v avtomobilu čez celo poletje!

Objavljeno: 14. 6. 2024

Pri Kolmanič & Dokl bomo poskrbeli, da bo vožnja vaših jeklenih konjičkov v poletnih mesecih prijetna in brez vročinskih udarov.

Poleti je klimatska naprava v avtomobilu nepogrešljiva za prijetno vožnjo. Redno vzdrževanje in pravilna uporaba klimatskih naprav zagotavljata optimalno delovanje in daljšo življenjsko dobo. Tukaj boste našli nekaj ključnih nasvetov za ohranjanje vašega avtomobila hladnega. Nepravilno vzdrževana klima lahko namreč zaradi mikroorganizmov, ki se naselijo v klimatskem sistemu, pomeni tudi grožnjo vašemu zdravju. Življenjska doba vaše avto klime se z rednim servisom znatno poveča. S servisom pa boste prihranili tudi denar, saj pravilno delovanje avto klime zniža porabo goriva in samo obrabo klimatske naprave.


Redno vzdrževanje

  1. Polnjenje hladiva: Klimatska naprava potrebuje zadostno količino hladiva za učinkovito hlajenje. Priporočljivo je, da stanje hladiva preverite vsaj enkrat letno.
  2. Čiščenje sistema: Klimatska naprava v avtomobilu lahko nabira prah, umazanijo in mikroorganizme, kar zmanjšuje učinkovitost in lahko povzroča neprijeten vonj. Redno čiščenje sistema zagotavlja svež zrak.
  3. Preverjanje tesnosti: Puščanje hladiva lahko zmanjša učinkovitost klimatske naprave. Redno preverjanje tesnosti sistema je nujno za pravilno delovanje.
  4. Menjava kabinskega filtra: Kabinski filter preprečuje vdor prahu in drugih delcev v notranjost avtomobila. Zamašen filter zmanjšuje pretok zraka in učinkovitost klimatske naprave.


Nasveti za pravilno uporabo

  1. Ugasnite klimatsko napravo pred izklopom motorja: To pomaga preprečiti neprijeten vonj, saj se sistem posuši in prepreči nabiranje vlage.
  2. Prezračevanje: Preden vključite klimatsko napravo, odprite okna za nekaj minut, da izpustite vroč zrak iz notranjosti avtomobila.
  3. Nastavitev temperature: Nastavite temperaturo na prijetno raven, namesto najnižjo, da preprečite prekomerno porabo goriva in obremenitev sistema.
  4. Redno preverjanje delovanja: Če opazite, da klimatska naprava ne hladi tako učinkovito kot običajno, se obrnite na strokovnjaka za pregled in popravilo.

>>>PRIJAVA NA SERVIS


Prednosti rednega servisa

Redno vzdrževanje klimatskih naprav v avtomobilu prispeva k boljši učinkovitosti, manjši porabi goriva in daljši življenjski dobi sistema. Poleg tega preprečuje kopičenje mikroorganizmov, ki lahko povzročajo alergije in druge zdravstvene težave, ter zagotavlja prijetno in zdravo okolje med vožnjo.

Za podrobnejše informacije in strokovno pomoč pri vzdrževanju klimatskih naprav v avtomobilih obiščite Kolmanič & Dokl.


Postopek je opravljen v približno 30 minutah.

Po želji pa se lahko dodatno dogovorite tudi za dezinfekcijo sistema, ki bo odpravila neprijeten vonj ob vklopu AC.


Popolni servis AC Sistema

Poleg polnenja pa vam v našem prodajno servisnem centru Kolmanič & Dokl ponujamo tudi popolni servis AC sistema, ki zajema izsesavanje in reciklažo hladiva, olja in barvila, vakuumiranje, čiščenje notranjosti sistema, preizkus tesnosti in novo polnitev sistema (hladivo, olje, barvilo) po tovarniških navodilih za vaše vozilo.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu