Zgodovina vozil Opel

Objavljeno: 26. 4. 2021

Od predstavitve prvega avtomobila do danes je Opel povezan z najpomembnejšimi evropskimi proizvajalci avtomobilov.

Z vami delimo kratek zgodovinski pregled razvoja avtomobilske znamke Opel.

Začetki znamke segajo v leto 1862, ko je Adam Opel v Rüsselheimu odprl lastno podjetje, kjer je pričel z izdelavo šivalnih strojev. Svoj posel je kasneje nadaljeval tudi drugod po Evropi in nato odprl tovarno, kamor je vpeljal prve parne stroje. Kasneje se je usmeril k izdelovanju dvokoles in tako postal največji proizvajalec koles na svetu.

Leta 1899 je podjetje doseglo nov mejnik in predstavilo prvi avtomobil – Opel Patent Motor Car, System Lutzmann.

Vodstvo Opla je kasneje začelo sodelovati s francoskim avtomobilskim proizvajalcem Darracq-jem in nastal je nov tip z Darracqovo šasijo, Oplovo karoserijo in dvovaljnim motorjem. Tovrstni avtomobil je leta 1902 prišel v proizvodnjo, v tem času se je podjetje razširilo v Berlin in tam odprlo prvo avtomobilsko tovarno.

Leta 1935 je Opel izdelal prvi avtomobil s samonosno karoserijo na svetu in ga poimenoval Olympia. Proizvodnja je postala prioriteta in dve leti kasneje je bila proizvodnja koles prodana nemškemu proizvajalcu motorjev NSU.

Medvojno opustošenje (uničenje tovarn) je začelo zavirati proizvodnjo, v 60ih letih stopi v ospredje znamka Vauxhall, dve desetletji kasneje pa Corsa, ki se uveljavi v razredu mestnih avtomobilov.

Leta 2008 je s pričetkom prodaje Insignie Opel zavzel novo mesto na vrednostni lestvici avtomobilskih znamk.

Vse do danes ostaja Opel pomemben člen na evropskem avtomobilskem trgu.

Našo ponudbo vozil Opel si lahko ogledate na spletni povezavi.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu