Veliko več, kot samo nov obraz

Objavljeno: 7. 7. 2021

Novi Crossland bo navdušil z elementi vrhunske tehnologije.

  • Med prvimi - tudi Crosslanda krasi edinstven obraz, ki ga je uvedla nova Opel Mokka. Oplov vizir prekriva celoten prednji del in povezuje masko z žarometi
  • Za navdušence - športna različica GS Line s posebno črno in rdečo barvno shemo
  • Oplovi inženirji so dodatno izpopolnili podvozje in krmiljenje
  • Prilagodljivi nadzor oprijema - IntelliGrip

Izrazita in kompaktna zunanjost, izjemno prostorna in vsestranska notranjost, ter nadvse moderen športno-terenski videz. To je novi Opel Crossland, brez črke X v imenu, prvi model, ki bo prevzel nezgrešljiv nov obraz znamke (pred kratkim ga je uvedla nova Opel Mokka). Poleg oblikovanja so pri Oplu izpopolnili tudi Crosslandovo podvozje in krmiljenje, ter dodali športno različico GS Line in prilagodljivi nadzor oprijema IntelliGrip. V Sloveniji bo na voljo od 18.050,00 eur.

Oplov vizir spontano povezuje masko in žaromete novega Crosslanda in se razteza v eni sami potezi čez celoten prednji del vozila. Vizir optično raztegne širino vozila in pritegne z urejenim prednjim delom brez odvečnih elementov. V sredini ponosno prevladuje emblem znamke – legendarni blisk. Športen in privlačen pa je novi Crossland tudi v zadnjem delu, kjer temne zadnje luči poudarijo značilen Oplov svetlobni podpis v obliki krila, nova sijajno črna površina prtljažnih vrat (na voljo v kombinaciji s črno streho) pa poskrbi, da je novi Crossland videti še širši in močnejši.

Med novostmi so tudi prednja in zadnja zaščita podvozja, LED prednji meglenki (s kromirano obrobo pri različici Elegance), kromirane obloge vrat pri različici Elegance in povsem nova paleta 40,6-cm (16”) in 43,2-cm (17”) platišč iz lahkih kovin. Prva so na voljo v srebrni, sijajno črni dvobarvni in sijajno črni barvi, druga pa v sijajno črni dvobarvni ali sijajno črni barvni izvedbi.

Ljubitelji športnega videza bodo navdušeni nad Crosslandom GS Line+. Ta nova različica vključuje črna 43,2-cm (17”) platišča iz lahkih kovin, črno streho, značilno rdečo obrobo stranskih oken, ergonomska sedeža s certifikatom AGR (Akcija za zdrav hrbet) za voznika in sovoznika, LED zadnje luči in strešne nosilce, zato resnično izstopa med konkurenti.

SUV prepriča tudi z visoko stopnjo prilagodljivosti, saj je možno zadnje sedeže posamično vzdolžno pomikati in nastaviti naklon naslonjal. Razdelitev v razmerju 60:40 in vzdolžni pomik do 150 milimetrov omogočata povečanje prtljažnika od 410 do v tem razredu najzajetnejših 520 litrov in to v samo nekaj sekundah. Če zadnje sedeže povsem poklopite, se prostornina prtljažnika poveča na kar 1255 litrov.

Omeniti velja izboljšave Crosslandovega podvozja. Oplovi inženirji so razvili nove vzmeti in blažilnike za prednje McPhersonove vzmetne noge in zadnjo os z vzvojnim drogom. V kombinaciji z izboljšano natančnostjo krmiljenja in občutkom pri vračanju v sredino podvozje novega Crosslanda zagotavlja optimalno ravnovesje med udobjem in okretnostjo ter večjo stabilnost pri hitrejši vožnji na avtocestah.

Na voljo tudi IntelliGrip

Kupci novega Crosslanda dodajo še večjo varnost s sistemom IntelliGrip. Ta prilagodljivi sistem za nadzor oprijema zagotavlja optimalen prenos moči in stabilnost na vseh podlagah in razmerah: sneg, blato, pesek itd.

Voznik in sopotniki pa ne bodo uživali samo v odličnem oprijemu, s pestro ponudbo informativno-razvedrilnih sistemov bodo navdušeni tudi nad povezavami in razvedrilom: na voljo so sistemi Multimedia in najzmogljivejši Multimedia Navi Pro z 20,3-cm (8,0”) barvnim zaslonom na dotik. Sistemi so obenem združljivi z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto. Združljive pametne telefone je možno med uporabo brezžično polniti.

Bencinski in dizelski motorji, skladni s standardom Euro 6d

Kupci Opla Crosslanda lahko izbirajo v ponudbi varčnih bencinskih in dizelskih motorjev z delovno prostornino 1,2 in 1,5 litra. Tako bencinski motorji z močjo od 61 kW (83 KM) do 96 kW (130 KM) kot dizelska motorja z močjo 81 kW (110 KM) in 88 kW (120 KM) so skladni s strogimi zahtevami emisijskega standarda Euro 6d.

Tehnologija osvetlitve in inovativni asistenčni sistemi

S številnimi ultra-sodobnimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi, s katerimi je lahko opremljen Opel Crossland, bodo vožnje še bolj sproščene in varne. Prilagodljivi povsem LED žarometi z osvetlitvijo odcepov, asistenco za dolge luči in samodejnim uravnavanjem višine svetlobnega snopa zagotavljajo izjemno vidljivost, ko se stemni.

Med najpomembnejšimi asistenčnimi sistemi novega Crosslanda so: projekcijski zaslon, opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem in zaznavanje pešcev, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, zaznavanje utrujenosti voznika, nadzor mrtvih kotov, panoramska vzvratna kamera, napredni parkirni pomočnik spredaj in zadaj s samodejnim vrtenjem volana itd.


Prenesi

Pregled modelov Crossland


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu