Svež in hladen zrak čez celo poletje? S pravilnim vzdrževanjem klimatske naprave zagotovo!

Objavljeno: 1. 8. 2022

Kdaj ste nazadnje svoj jekleni konjiček peljali na strokovno dezinfekcijo klimatske naprave? Ne veste? To vsekakor ni dober znak!

Vzdrževanje klime je zelo pomembno, saj s tem podaljšamo življenjsko dobo same naprave, hkrati pa čista in pravilno vzdrževana klimatska naprava pomeni večje udobje in svežino v vašem avtomobilu. V nasprotnem primeru se lahko v klimatskem sistemu namreč naselijo škodljivi mikroorganizmi ter prašni delci, kateri pa pomenijo grožnjo vam, vašemu zdravju in vaši klimatski napravi.

Naroči se na servis klime >>>


Ker se v poletnih časih, ko se središča mest dodobra segrejejo brez klime skorajda več ne da prevažati, je še posebej pomembno, da klimatsko napravo redno vzdržujemo, saj vsakodnevna raba le-te obrablja tesnila, iz katerih je sestavljena klima. V zračnih filtirih pa se nabirajo bakterije. Posledica tega pa je lahko zadušljiv neprijeten vonj, škodljivi mikro delci ter druga umazanija, ki jo vdihujemo med vožnjo. Poleg tega je posledica nevzdrževanja tudi ta, da klima postane manj učinkovita kar pomeni, da klima ne hladi več tako kot bi morala.

V izogib zdravstvenim ter tehničnim težavam vam zato priporočamo, da klimo vzdržujete vsaj 1x na dve leti, torej da obiščete strokovnjaka, ki bo preveril ali je avtoklima v primernem stanju, hkrati pa boste s tem podaljšali življenjsko dobo same naprave ter si zagotovili svež in čist zrak v svojem avtomobilu. Z rednim vzdrževanjem pa se izognete tudi večjim stroškom ob morebitni okvari klimatske naprave, ki lahko nastane zaradi nevzdrževanja le-te.

Nekaj malega pa lahko za vzdrževanje klime naredimo tudi sami in sicer to, da nastavimo pravilno temperaturo klime (temperaturo, ki ne sme preveč odstopati od zunanje temperature), s tem pa dosežemo, da zrak vsake toliko ogrejemo in s toploto uničimo nekatere mikroorganizme, ki proti visokim temperaturam niso odporni. Poleg tega redna uporaba klimatske naprave pripomore k temu, da se škodljivi organizmi ne razmnožijo preveč.


Priporočeno je torej vsaj na vsaki dve leti zamenjati filter avto klime, očistiti vse cevi ter narediti dezinfekcijo, s katero uničimo mikroorganizme v sistemu svoje klimatske naprave.

Pregled in dezinfekcijo klime lahko uredi pri nas, v našem prodajno servisnem centru Kolmanič & Dokl, kjer ponujamo popolni servis AC sistema, ki zajema izsesavanje in reciklažo hladiva, olja in barvila, vakumiranje, čiščenje notranjosti sistema, preizkus tesnosti in novo polnitev sistema (hladivo, olje, barvilo) po tovarniških navodilih za vaše vozilo. Po želji pa se lahko dodatno dogovorite tudi za dezinfekcijo sistema, ki bo odpravila neprijeten vonj ob vklopu AC.

NAŠA EKIPA IZKUŠENIH STROKOVNJAKOV PRIPOROČA, DA VAŠO AVTO KLIMO PRIPELJETE NA PREVENTIVNI PREGLED ENKRAT LETNO, OZIROMA VSAJ ENKRAT NA DVE LETI.

Naroči se na servis klime >>>

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu