Šesta generacija Opel Corse je električna

Objavljeno: 4. 6. 2019

Opel je električen. Nemški proizvajalec avtomobilov s povsem novo, šesto generacijo Corse prvič nudi tudi različico z baterijskim električnim...

  • Nova Opel Corsa-e: doseg z električnim pogonom 330 kilometrov (WLTP1)
  • Zmogljiva: Corsa-e navduši z močjo 100 kW (136 KM)
  • Aktivna varnost: med asistenčnimi sistemi je tudi prilagodljivi regulator hitrosti
  • Svetla ideja: IntelliLux LED® matrični žarometi prvič v segmentu majhnih avtomobilov

Šesta generacija Opel Corse je električnaRüsselsheim. Opel je električen. Nemški proizvajalec avtomobilov s povsem novo, šesto generacijo Corse prvič nudi tudi različico z baterijskim električnim pogonom in dosegom 330 kilometrov (WLTP[1], začasni podatki). Opel je izbral svoj izjemno priljubljeni model za končni preboj električne mobilnosti iz omejene niše na širši trg. Opel Corsa je absolutna prodajna uspešnica: od svetovne premiere leta 1982 so jih izdelali že več kot 13,6 milijona. Corsa je omogočila mobilnost milijonom ljudi – zdaj pa jim omogoča dostop do vožnje brez emisij. Naročila za Corso šeste generacije bodo začeli sprejemati že čez nekaj tednov, najprej za Corso-e, nato pa še za različice z dizelskim in bencinskim motorjem.

Osupljivi podatki: moč 100 kW (136 KM), doseg 330 km1

Opel proizvaja avtomobile že 120 let, v svoji zgodovini pa je vedno zagotavljal dostop do tehnologij široki skupini kupcev avtomobilov. Nova Corsa-e tako omogoča najsodobnejšo električno mobilnost. Z dosegom 330 km po ciklu WLTP1 je petsedežna Corsa-e primerna za brezskrbno vsakodnevno uporabo. V samo 30 minutah je možno 50-kWh baterijo hitro napolniti do 80 odstotkov celotne kapacitete. Corsa-e je pripravljena na vse možnosti za polnjenje – prek kabla, zasebne polnilne postaje ali hitre polnilnice – in za baterijo velja osemletna garancija. Za optimalno izbiro časa in stroškov polnjenja je možno napolnjenost kadarkoli preveriti z aplikacijo ‘myOpel’.

Voznik lahko doseg prilagaja z izbiro enega od treh voznih načinov – Normal, Eco in Sport. Športni način poveča odzivnost in vozno dinamiko, doseg pa se nekoliko zmanjša. V načinu Eco postane Corsa-e tekač na dolge proge z znatno povečanim dosegom, ki komaj opazno vpliva na udobje.

Pogonski sistem Corse-e vožnjo brez emisij združuje z dejavnikom nadvse zabavne vožnje. Z močjo 100 kW (136 KM) in v hipu dosegljivim največjim navorom 260 Nm navdušuje z odzivnostjo, okretnostjo in dinamično zmogljivostjo. Corsa-e se iz mirovanja do 50 km/h požene v samo 2,8 sekunde[2], od 0 do 100 km/h pa pospeši v samo 8,1 sekunde2 – mirno se lahko postavi ob bok športnim avtom.

Športno oblikovanje daje Corsi-e izjemno dinamičen pečat, ohranila pa je kompaktne zunanje mere svoje predhodnice. Z dolžino 4,06 metra Corsa ostaja okreten, praktičen in odlično zasnovan petsedežnik. Kupejevska strešna linija je brez izgube prostora za glave 48 mm nižja kot pri predhodnici. Voznik sedi 28 mm nižje. Nižje težišče pozitivno vpliva na vodenje in vozno dinamiko, vodenje je odzivno in dinamično za še več zabave za volanom. Sodobno notranjost s povsem digitaliziranim kokpitom je možno nadgraditi z usnjenim oblazinjenjem sedežev.

Varnost je najpomembnejša: IntelliLux LED® matrični žarometi, informacije o mrtvih kotih, zaščita stranice

Šesta generacija Opel Corse je električnaTehnologije in asistenčni sistemi, ki jih pogosteje najdemo v višjih segmentih, so zdaj prvič na voljo tudi v Corsi-e. Med najzanimivejšimi možnostmi so prilagodljivi IntelliLux LED® matrični žarometi brez bleščanja, ki jih je Opel kot prvi ponudil v segmentu majhnih avtov. Osem elementov s svetili LED, ki jih upravlja najnovejša naprej usmerjena kamera z visoko ločljivostjo, stalno prilagaja svetlobni snop glede na prevladujoče razmere v prometu in okolico. Napredni sistemi za pomoč vozniku zagotavljajo občutno večjo varnost. S pomočjo nove prednje kamere prepoznavanje prometnih znakov zaznava tudi dodatne informacije, kot so znaki LED. Na zaslonu je prikazana tudi omejitev hitrosti, shranjena v sistemu.

Nova Corsa je prvič na voljo s prilagodljivim regulatorjem hitrosti, ki deluje s pomočjo radarja, in zaščito stranic z uporabo senzorjev. Kupci lahko izberejo tudi nadzor mrtvih kotov in različne izvedbe parkirnih pomočnikov.

Multimedijski sistemi s telematskimi storitvami ‘Opel Connect’

Novi informativno-razvedrilni sistemi poskrbijo, da ostanejo voznik in potniki v novi Corsi povsem povezani. Sistem Multimedia Navi s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik in sistem iz vrha ponudbe Multimedia Navi Pro z 10,0-palčnim barvnim zaslonom na dotik nudita tudi nove telematske storitve ‘Opel Connect’. Koristne funkcije, kot so ‘Live Navigation’ s sprotnimi informacijami o prometu ter neposredna povezava za SOS klic in asistenčni klic pomoči na cesti v primeru okvare, zagotavljajo dodatno brezskrbnost tako vozniku kot sopotnikom.

[1] Predhodni podatki, določeni v skladu z metodologijo za preskusni postopek WLTP. Homologacija za ES in certifikat o skladnosti še nista na voljo. Predhodne vrednosti se lahko razlikujejo od uradnih končnih podatkov za homologacijo.

[2] Predhodne vrednosti

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu