Prijetno udobje standardno: Opel Mokka-e

Objavljeno: 6. 4. 2022

Se v zasnežene gore odpravljate z električnim avtomobilom? Je to dobra ideja? Vsekakor: kompaktna Opel Mokka-e je dinamična, zmogljiva in ponuja veliko udobja tudi v zimskem mrazu. To je pravi električni avtomobil za izlet na zasneženo Roglo ali v Alpe. Ne le, da vznemirljivo oblikovana Mokka-e povsod pritegne občudujoče poglede, na cesti je tudi vedno brez emisij. Medtem ko zunaj divja snežni metež, je v notranjosti vsem vedno prijetno toplo. Mokka-e ima namreč vgrajene številne ogrevalne sisteme.

  • Toplotna črpalka je del opreme: prek aplikacije myOpel nastavite prijetno temperaturo v kompaktnem električnem avtomobilu
  • Več virov toplote: na voljo tudi ogrevanje sedežev in volana
  • Kot nalašč za v gore: dinamična, zmogljiva in z rekuperacijo energije

Preprosto (pred)ogrevanje: prek aplikacije in toplotne črpalke

Začne se že pred potjo: če želite pozimi vstopiti naravnost v prijetno predogret avtomobil in se odpeljati, je baterijsko električna Mokka-e odlična izbira. Lastniki e-avtomobila lahko z aplikacijo myOpel pred odhodom kar s kavča programirajo predhodno ogrevanje notranjosti. V nekaj minutah kabina ne doseže le prijetne temperature, temveč so tudi okna v mrazu brez ledu.

Hkrati je zlasti pozimi potrebno učinkovito upravljanje energije, da Mokka-e ohranja nizko porabo energije in velik doseg. To storite tako, da preprosto vklopite predhodni nadzor temperature, medtem ko je Oplov e-avto prek gospodinjske vtičnice, zidne omarice ali hitre polnilnice priključen na zunanje napajanje. Na ta način se energija, potrebna za ogrevanje, črpa iz zunanjega napajanja, celoten električni doseg do 338 kilometrov (po WLTP) pa je na voljo že od samega začetka. Zaradi serijsko vgrajene toplotne črpalke je mogoče nastalo odpadno in izgubljeno toploto uporabiti za ogrevanje notranjosti, ne da bi bilo treba vklopiti klasično ogrevanje, kar bi zmanjšalo doseg.

Udobje in varnost na cesti: tehnologije ogrevanja Mokke-e

Lahko se preprosto namestite in uživate v vožnji. Vsestransko nastavljivi, po želji ogrevani udobni sedeži zagotavljajo dobro počutje, zdravje in varnost hkrati. Zahvaljujoč ogrevanju sedežev za voznika in sovoznika, ki je na voljo za doplačilo, lahko zimsko jakno slečete še pred začetkom vožnje. To pomeni, da debela oblačila ne omejujejo svobode gibanja, varnostni pas pa se lahko brez ohlapnosti tesno prilega telesu – le tako lahko v primeru trčenja razvije svoj polni zaščitni učinek. K varnosti prispeva tudi ogrevan volanski obroč, ki v nekaj sekundah ogreje prste. Tako vozniku ni treba nositi nadležnih rokavic in ima vedno vse povsem pod nadzorom. S serijskim ogrevanjem prostora za noge v zadnjem delu vozila pa boste poskrbeli, da bo na poti prijetno toplo tudi sopotnikom na zadnjih sedežih.

Uporabite spust: ustvarite energijo s sistemom za rekuperacijo pri zaviranju

Poleg argumentov za dobro počutje, ki jih ponuja Opel Mokka-e, je pri kompaktnem električnem modelu na voljo tudi odgovorno uživanje v vožnji – zlasti v gorah. Okretnost in vodljivost Opel Mokke-e na cesti sta dodatni prednosti na hribovitem terenu. Baterija je nameščena v podvozju, kar zagotavlja izjemno nizko težišče. Zato se zdi, da vozilo v ovinkih vozi kot po tirnicah. Dobitnico priznanja zlati volan 2021 poganja elektromotor z močjo 100 kW (136 KM). Medtem ko morajo modeli z motorjem z notranjim zgorevanjem za hitro pospeševanje iz ostrih ovinkov najprej ‘nabrati’ dovolj vrtljajev, ima električni SUV že pri speljevanju iz mirovanja na voljo 260 Nm navora – kar zagotavlja užitek v vožnji po serpentinah.

Mokka-e se odlikuje tudi po svojih sposobnostih za rekuperacijo energije in učinkovito zaviranje. Elektromotor postane generator in kinetično energijo spusta pretvori v električno energijo. Če voznik preklopi v način vožnje B, se rekuperacija in pojemek povečata. Baterija s kapaciteto 50 kWh se napolni brez stroškov, energija pa se prihrani za naslednji vzpon.

Z vsemi temi tehnologijami se lahko vozniki skupaj s sopotniki v Opel Mokki-e v zasnežene gore odpravijo udobno, učinkovito in brez emisij ter z veliko uživanja v vožnji, še preden si na noge pripnejo smučke.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu