Opel in ADAC razširjata partnerstvo na področju električnega relija

Objavljeno: 5. 5. 2023

Prvi električni rally pokal za enoprostorce vstopa v 3. sezono.

Močan signal za nemški rally

Še pred začetkom tretje sezone, je prvi električni rally pokal na svetu z novim imenom ADAC Opel Electric Rally Cup "powered by GSe" začel delovati.

Tako kot Oplova prihodnost so tudi dejavnosti znamke v avtomobilskem športu električne. Zato se ime nove športne podznamke GSe (Grand Sport electric) zdaj odraža tudi v naslovu električne dirkaške serije. ADAC Opel Electric Rally Cup "powered by GSe" bo v sezoni 2023 postal še bolj mednaroden. Na sporedu je skupno osem dogodkov v štirih državah (Nemčija, Francija, Avstrija, Švica). Poleg tega sta Opel in ADAC predčasno podaljšala pogodbo o organizaciji pokala električnih enoslednih dirkalnikov do leta 2024.

Opel in ADAC sta skupaj uvedla prvi električni pokal v rallyju z enim dirkalnikom na svetu. Ta pionirski duh je močan in pomemben zgled v mednarodnem reliju. "Skupaj bomo nadaljevali in še naprej razvijali inovativno dirkaško serijo - v skladu z našimi športnimi vrhunskimi modeli GSe in našo strategijo, da do leta 2028 postanemo popolnoma električna znamka v Evropi," pravi Oplov izvršni direktor Florian Huettl.

"Inovativni koncept ADAC Opel Electric Rally Cup je odličen primer, kako uspešno združiti razvoj mladih talentov in električni motošport. ADAC je pionir za večjo trajnost v avtomobilskem športu, s predčasnim podaljšanjem sodelovanja z Oplom, pa pošiljamo močan signal za elektrifikacijo rally športa," dodaja predsednik ADAC Sport Dr. Gerd Ennser.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu