Nova Opel Corsa

Objavljeno: 12. 5. 2020

Inovativnost, kakovost, estetskost, udobje, učinkovitost in povezljivost. Vse to so lastnosti, ki določajo novo Opel Corso.

Športno in atletsko

Za športen in drzen nastop poskrbi športna različica GS Line, ki očara z značilnim oblikovanjem prednjega in zadnjega odbijača, kromirano izpušno cevjo in dizajnerskimi platišči. Notranjost avtomobila izpopolnjujejo rdeči pouadrki, športni sedeži, temna obloga stropa in športne stopalke iz zlitine.

Pri izbiri platišč so vam med drugim na voljo estetsko oblikovana 40,6 ali 43,2 cm platišča iz lahkih kovin (doplačilo), ki poskrbijo za pridih elegance ali športnega videza. Izbira je vaša. Svojo najljubšo barvo zunanjosti lahko sedaj dopolnite z elegantno streho v črni ali beli barvi (doplačilo), izberete pa lahko tudi panoramsko streho (doplačilo).


Inovacije

Za odlično vidljivost pri vožnji z dolgimi lučmi brez slepljenja voznikov poskrbijo matrični žarometi v segmentu IntelliLux LED (doplačilo). Vožnjo brez stresa omogoči samodejni regulator hitrosti ACC (deluje v območju od 30 do 180 km/h, doplačilo), ki z avtomatskim pospeševanjem in upočasnjevanjem ohranja varno razdaljo do vozila pred vami. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu LKA (doplačilo) aktivno poseže pri nevarni vožnji in vozilo nežno usmeri nazaj med oznake na cesti. Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu LDP vas opozori, če nehote zapeljete čez oznake na cestišču. Oba sistema vam pomagata preprečiti nevarne nezgode zaradi utrujenosti ali nepozornosti med vožnjo.

Ostanite osredotočeni na dogajanje v prometu in obenem uživajte v intuitivni in preprosti uporabi informativno-razvedrilnega sistema. Digitalni merilniki poskrbijo, da so podatki o hitrosti in navigaciji zanesljivi in vedno pred vašimi očmi.

Da bo vzvratna vožnja v mestih in na ozkih parkiriščih varnejša in preprostejša, izberite panoramsko vzvratno kamero (doplačilo). Ta vam zagotavlja 180° tlorisni pregled nad območjem za vašo Corso in ob njej. Za enostavno parkiranje poskrbi napredni parkirni pomočnik, ki zazna ustrezno parkirno mesto in prevzame usmerjanje z volanom.

Vi poskrbite le za pospeševanje in zaviranje. Je lahko parkiranje še udobnejše?

Vrhunsko udobje

Za razvajanje poskrbi trostopenjsko ogrevanje sedežev in volana (doplačilo). K dodatnemu udobju prispevajo masažni usnjeni sedeži, s pomočjo katerih boste tudi po dolgih vožnjah sproščeni prispeli na cilj. Funkcionalni in prostorni prtljažnik s prostornino 309 litrov zagotavlja dovolj prostora za prtljago. Poklopite lahko tudi zadnje sedeže in si tako zagotovite še več prostora.

Povezljivost

Vaš naslednji cilj je oddaljen samo za en dotik. Izberite med sistemoma Multimedia Navi Pro z 10-palčnim zaslonom (doplačilo) in Multimedia Navi s 7-palčnim zaslonom (doplačilo).

Corsa omogoča povezljivost z zaslonom na dotik Apple CarPlay™ in Android Auto™. Sistemi Infotainment v novi Corsi zagotavljajo svobodo pri komunikacijah in razvedrilu, vključno z glasovnim upravljanjem in pretočnim predvajanjem prek Bluetootha.

Možnost brezžičnega polnjenja – svoj pametni telefon lahko odslej napolnite brez kabla. Odložite ga v predal in ostanete povezani z najbližjimi.

Učinkovita vožnja

Nova Corsa vedno znova navduši z zmogljivimi motorji in varčno porabo. Bencinski, dizelski ali električni pogon – zagotovljena je vožnja z malo emisijami ali celo brez njih. Avtomatski 8-stopenjski menjalnik z obvolanskima prestavnima ročicama (na voljo samo z izbranimi motorji) izboljša učinkovitost in nudi zabavo pri vožnji. Za še bolj športno vožnjo zadošča pritisk s prstom. Spemeni se odziv stopalk in motor »prede« še bolj športno.


»Best buy car of Europe 2020«

Autobest je novi Corsi podelil naziv evropskega avta z najboljšo vrednostjo. Je prvi avtomobil v zgodovini nagrade, ki je začel graditi povezavo med klasičnimi in novimi pogonskimi silami in tehnologijami. Corsa je odličen primer, kako narediti elektrifikacijo dostopno množicam.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu