Nova Opel Astra: Značilnosti in testna vožnja

Objavljeno: 10. 7. 2022

Najboljša od vseh

Da bo odločitev enostavnejša!

V našem prodajno servisnem centru Kolmanič & Dokl se zavedamo dejstva, da se vedno več kupcev za nakup avtomobila odloča na podlagi predhodnega poznavanja njegovih zmožnosti ter lastnosti. O tehničnih podatkih avtomobila ter dodatni opremi se kupec lahko pozanima na več različnih načinov ter preko različnih medijev, vozne lastnosti ter zmožnosti le-tega, pa lahko preveri le na en način, in sicer s testno vožnjo.

NOVA OPEL ASTRA - testna vožnja


OBLIKOVANJE:

POGLED NAPREJ

Nove Opel Astre ni možno zamenjati z nobenim avtomobilom. Vsaka linija in krivulja jasno pokaže, da je to prihodnost vožnje. Čisto spredaj je drzno zaobljeni značilni vizir oziroma Vizor®. Dopolnjujejo ga čiste, napete površine, ki novi Astri zagotavljajo izrazito športno samozavestno držo. Vsak edinstven vidik in neponovljiva značilnost poskrbita, da izstopaš iz množice.

IZJEMNA NOTRANJOST

Spoznajte nov svet notranje opreme in inovacij naslednje generacije. V notranjosti nove Astre boste odkrili novo izpopolnjeno digitalno očiščeno Oplovo armaturno ploščo Pure Panel®1, ki poenostavi informacije za voznika kot še nikoli prej. Sprostite se v ergonomskih aktivnih prednjih sedežih2, oblazinjenih z razkošno alkantaro ali usnjem nappa s funkcijo prezračevanja in masaže. Obdajte se s prostorom, tehnologijo in čistim, urejenim udobjem z najsodobnejšo povezljivostjo.

VRHUNSKI SLOG

Zdaj imaš priložnost, da prenehaš slediti običajnosti, saj izstopanje še nikoli ni bilo tako preprosto. Z drznimi vizualnimi dopolnitvami Astre, kot je elegantno poudarjena bela ali črna streha1, dvigni osebni slog na še višjo raven.

1 Na voljo kot standardna oprema samo z izbranimi modeli.

V NAJBOLJŠI DRUŽBI

Ne želiš več slediti množici? Ti postaja neprijetno zaradi enoličnosti? Nagradi svojo individualnost z dodatno vizualno dinamiko posebnih platišč iz lahkih kovin za novo Astro. Ta platišča so na voljo v športni paleti drznih in čistih slogovnih možnosti, zato Astra navduši tako z videzom kot z vožnjo.

ČUDOVITA IZ VSAKEGA ZORNEGA KOTA

Najčistejša oblika se odraža v natančnih linijah in izvedbi, zato je vse do najmanjših podrobnosti nove Opel Astre učinkovito in popolnoma uravnoteženo. Ostro natančni nemški proporci sledijo načelu kompasa, kjer so celo energetsko varčne zadnje luči LED popolnoma usklajene z vizualno osjo.

POGLEJTE (V) PRIHODNOST

Pred tabo je najdrznejša kombilimuzina daleč naokrog. Kjer imajo drugi avtomobili običajno masko, je pri Opel Astri značilen Vizor®. Ta osupljiva ploskev je povsem v skladu z nemškim načelom, da oblika sledi funkcionalnosti, saj v enem samem uglajenem loku elegantno združuje naprave, senzorje in funkcije prednjega dela vozila.


VARNOST IN POMOČ VOZNIKU.

INTELLILUX® PIXEL ŽAROMETI

Opel Astra je opremljena z najnovejšimi IntelliLux® LED matrični žarometi. Sistem je nov in izboljšan ter predstavlja velik korak naprej v tehnologiji žarometov, celo korak naprej v primerjavi s prejšnjimi generacijami IntelliLux žarometov. Radikalno izboljša vidljivost s povečanjem števila na kar 168 individualno prilagodljivih segmentov LED, ki zagotavljajo stalne dolge luči brez bleščanja in se samodejno prilagajajo, da ne zaslepijo nasproti vozečih voznikov.

INTELLI-HUD

Projekcijski zaslon (HUD) v Astri deluje resnično futuristično, saj pomembne informacije projicira neposredno na vetrobransko steklo – udobno v voznikovem vidnem polju. Ta najnovejša generacija Oplove tehnologije HUD razširja projekcijsko polje in izboljšuje ločljivost ter jo je mogoče nastaviti tako, da prikazuje različne strani, povezane z instrumentno ploščo, vključno s pojavnimi opozorili ter informacijami o dohodnih klicih in medijih.

INTELLI-DRIVE 1.0

Ta sistem združuje zmogljivosti treh tehnološko najnaprednejših funkcij Astre ter omogoča neprimerljivo upravljanje in nadzor nad vožnjo. Sistem Intelli-Drive 1.0 združuje pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LPA), s katero Astra nežno popravlja krmiljenje in ti tako pomaga ostati na svojem voznem pasu. Vključuje tudi pomoč pri menjavi voznega pasu, ki te obvesti, če se ti drugo vozilo hitro približuje od zadaj ali zapelje v tvoj mrtvi kot, ter opozorilo na prečni promet zadaj, ki te opozori na vse, kar se ti na razdalji do 40 metrov približuje med vzvratno vožnjo – vključno s kolesarji ali pešci.

INTELLI-VISION

Sistem Intelli-Vision se samodejno aktivira, ko v Astri izbereš vzvratno prestavo (ali na zahtevo), in uporablja štiri kamere, nameščene na vseh straneh vozila. Slike v visoki ločljivosti in v realnem času so najboljša podpora pri preverjanju okolice avtomobila. S preklapljanjem med posameznimi kamerami si zagotovi jasen pogled na morebitni bližajoči se prečni promet in poskrbi, da bo parkiranje tudi na najbolj utesnjenih mestih nadvse preprosto.

INTELLI-DRIVE 2.0

Intelli-Drive 2.0 je Oplova najnaprednejša in najbolj intuitivna asistenčna tehnologija, ki s sodelovanjem posameznih elementov poskrbi, da nova Astra zagotavlja najvarnejšo in najbolj sproščujočo vozniško izkušnjo, kar jih je bilo kdajkoli na volju pri Oplu. Sistem združuje več funkcij, vključno s prilagoditvijo hitrosti v ovinkih (CSA), ki izračuna in prilagodi pospeševanje Astre med hitrimi zavoji za največje udobje in nadzor. Vključeno je tudi napredno inteligentno prilagajanje hitrosti (A-ISA), ki spremlja prometne znake in omogoča ustrezno upočasnitev ali pospešitev ter se celo prilagaja vremenskim razmeram. Del sistema Intelli-Drive 2.0 je tudi polavtomatsko menjavanje voznega pasu (SALC), ki zazna, kdaj menjaš vozni pas, in lahko manever opravi namesto tebe.

ODKLEPANJE IN ZAGON BREZ KLJUČA

Nova Astra je opremljena s sistemom za odklepanje in zagon brez ključa, ki je povezan s pametnimi kapacitivnimi kljukami vrat, zato ti na začetku nove poti sploh ni treba ustaviti koraka. Preprosto vstopi, pritisni gumb za zagon in se odpelji.


VRHUNSKO UDOBJE.

ERGONOMSKI AKTIVNI SEDEŽI

Ergonomski aktivni sedeži1 nove Opel Astre imajo certifikat kakovosti AGR2 (Kampanja za zdrav hrbet). S številnimi možnostmi prilagoditve, vključno z nastavljivimi nasloni za glavo, elektronsko nastavljivo ledveno oporo in podaljšanjem opore za stegna, ti sedeži niso le izjemno udobni, temveč podpirajo zdravo držo za dolgoročno dobro počutje voznika in potnikov.

OGREVANJE

Ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec®1 omogoča hitro in učinkovito odmrzovanje in odrosevanje. Uživaj v ogrevanju prednjih1 in celo zunanjih zadnjih sedežev2 ter ogrevanju volanskega obroča3 za topel in prijeten oprijem v mrzlih jutrih.

1, 2, 3 Za doplačilo.

PANORAMSKO STREŠNO OKNO

Panoramsko strešno okno1 preplavi prostorno notranjost Opel Astre s svetlobo ter omogoča dvig zadnjega dela in odpiranje po celotni dolžini, da lahko tako voznik kot sopotniki uživajo v sončnih žarkih in svežem zraku.

1 Za doplačilo

INTELLI-AIR

Intelli-Air je nov izjemno učinkovit zračni filter, ki ves čas zagotavlja informacije o kakovosti zraka ter pomaga ohraniti zrak v kabini svež in čist.


POVEZLJIVOST.

MULTIMEDIJA

Vzemi svoje najdrznejše ritme in popolno sprostitev s sabo na pot. Nova povsem digitalna armaturna plošča Pure Panel® ima 25,4-cm (10˝) instrumentni sklop in 25,4-cm (10˝) osrednji zaslon na dotik, ki je brezžično povezan s tvojim pametnim telefonom prek aplikacije Apple CarPlay™1 in Android Auto™1,2 . Nov in intuitiven uporabniški vmesnik, podoben pametnemu telefonu, je mogoče popolnoma prilagoditi z individualnim upravljanjem profilov, vključno s prepoznavanjem voznika. Dodatno brezskrbnost zagotavljajo storitve OpelConnect z SOS in asistenčnim klicem ter samodejnimi brezžičnimi posodobitvami. Sistem Multimedia vključuje funkcije, kot so radio AM/FM/DAB+, pretočno predvajanje zvoka prek Bluetootha®3 in dva priključka USB-C, da te bo na vsaki poti spremljala najljubša glasba.

NAVIGACIJA

Najsodobnejši Oplov navigacijski sistem je povezan s spletom, da upošteva informacije o prometu in parkiriščih ter omogoča iskanje točk zanimanja (POI) in posodobljene vremenske napovedi1, napotke pa prikazuje na inteligentnem projekcijskem zaslonu (HUD)2, v sklopu instrumentov ali na sredinskem zaslonu na dotik – kombinacija je prepuščena tebi. Pametni sistem upošteva celo tvoje izgovorjene ukaze, če ga najprej 'zbudiš' s pozivom "Hej Opel!". Vozi pametno s povezanimi navigacijskimi storitvami, vključno z brezžičnimi posodobitvami zemljevidov, in poskrbi za dodatno spodbudo na poti z vrhunskim zvočnim sistemom z 8 zvočniki2. Za dodatno udobje pošlji svoj cilj v avtomobil s pametnim telefonom in aplikacijo myOpel ali pa pridobi navodila za zadnji kilometer, da prideš do cilja, ne glede na to, kje je bilo treba parkirati.

BREZŽIČNO POLNJENJE

Kabina nove Opel Astre je digitalno očiščena in vključuje inovativne funkcije, ki ti pomagajo ohranjati urejenost in mir brez nereda kablov. Združljive naprave lahko polniš z vgrajenim brezžičnim polnilnikom1. Vgrajena varovalka za zaznavanje hitrega premikanja preprečuje poškodbe baterije tvoje naprave zaradi preobremenitve brezžičnega polnjenja med vožnjo po zelo slabih cestah.

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Samo za naprave s standardom PMA ali QI. Za preverjanje združljivosti svoje naprave se obrni na prodajalca vozil Opel..

STORITVE OPELCONNECT

Pametni tehnološki sistemi s storitvami1 za povezljivost in sodobne inovacije za tvojo varnost zagotavljajo vznemirljivo in učinkovito potovanje.

  • Brez skrbi: SOS klic v sili in Asistenčni klic v primeru okvare2 ter Obvestila o stanju in informacijah vozila, da boš za boljši občutek vedno seznanjen s prevoženo razdaljo, količio goriva ali opozorili glede vzdrževanja.
  • Priročno: storitve daljinskega upravljanja3 za preverjanje napolnjenosti baterije, upravljanje polnjenja in nastavljanje klimatske naprave prek aplikacije myOpel.
  • Pametna vožnja: uživaj v sproščeni vožnji, ki jo omogočata Paket povezane navigacije Plus4 in storitev za upravljanje poti in vožnje.


VOZNA DINAMIKA.

MOTORJI NASLEDNJE GENERACIJE

Opel Astra naslednje generacije je zasnovana na povsem novi platformi, ki je natančno izdelana za dinamičnost, vodljivost in udobje. Izbiraš lahko med vrsto tehnološko izpopolnjenih pogonskih sklopov s turbopolnilnikom. Vsi so uglajeni, zanesljivi in delujejo z zelo konkurenčnimi obratovalnimi stroški in nizkimi vrednostmi CO2.

Na voljo sta tudi odzivni 1,2-litrski bencinski in izjemno učinkoviti 1,5-litrski dizelski motor, ki razvijeta moč 97 kW (130 KM) in delujeta s funkcijo stop/start.

MENJALNIKI

Spoznaj Astrine dinamične, a varčne menjalnike. Dizelske in bencinske motorje lahko dopolnjuje natančno zasnovani šeststopenjski ročni menjalnik ali izjemno uglajen in prefinjen osemstopenjski avtomatski menjalnik.

VOZNI NAČINI

V novi Opel Astri je odzivna moč na dosegu tvojih prstov, saj lahko izbereš vozni način1, ki popolnoma ustreza tvoji poti, razmeram na cesti in razpoloženju. Način NORMAL vedno zagotovi idealno ravnovesje med dosegom in močjo, ECO poskrbi za optimalno učinkovitost. Če pa si želiš maksimalen užitek v vožnji, pritisni SPORT in vsaka vožnja bo postala razburljiva predstava.

1 Vozni načini so na voljo samo z avtomatskim menjalnikom.

Želim si testne vožnje >>

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu