Nova Opel Astra je dobitnica naziva 'službeni avto leta 2022'!

Objavljeno: 9. 6. 2022

Nova Opel Astra je dobitnica naziva 'službeni avto leta 2022'!

Izbor za 'poslovni avto leta' (PAL), ki ga organizira časnik Finance, je letos potekal že 18. po vrsti, kar pomeni, da praznuje polnoletnost. Za tokratno zaključno prireditev in razglasitev zmagovalcev so izbrali idilično okolje gradu Bogenšperk.

Med 56 kandidati, ki so se potegovali za zmago v 4 kategorijah – službeni, poslovni, managerski in električni avto – se je v ožji izbor petih finalistov uvrstila tudi nova Opel Astra. Testiranja in ocene je podala strokovna žirija časnika Finance, za svoje favorite pa so lahko glasovali tudi bralci z glasovnico ali spletnim glasovanjem.

Opel Astra je po izboru strokovne žirije in mnenju bralcev prejela največ glasov in si tako prislužila laskavi naziv službeni avto leta 2022.

»Opel Astra si je zmago pripeljala z najboljšim razmerjem med ceno, stroški uporabe, prostorom, varnostno opremo in dinamiko, ki jo ponuja klasična zasnova petvratne limuzine. Nova Astra dokazuje, da ja prav klasična zasnova brez SUV-jevskega pridiha še vedno najbolj učinkovita v razmeroma racionalnem službenem razredu,” so zapisali v sporočilu za javnost časnika Finance.

Nagrado, tj. kipec za službeni avto leta 2022 – Opel Astro – je prevzel Borut Gazvoda, direktor družbe WAE S d.o.o., uvoznik vozil Opel v Sloveniji. Izročil mu ga je novinar oddelka mobilnost pri časniku Finance, Anže Jamnik.

»Nagrade smo izjemno veseli! Še posebej, ker odraža enotno mnenje tako strokovne žirije kot tudi mnenje bralcev. Opel Astra na zmagovalnem odru izbora PAL ni novinka, saj so tudi pri modelih prejšnjih generacij že večkrat opazili in nagradili njene odlike.
V novi podobi Opel Astra nadaljuje uspešno zgodbo, ki smo jo lani začeli z Opel Mokko in s svojo individualnostjo prav izstopa v poplavi kompaktnih cestnih križancev. Priznanje, ki ga je prejela Opel Astra, dokazuje, da so lahko tudi klasični avtomobili še vedno zelo zanimivi, učinkoviti in predvsem uporabni, to pa bodo zagotovo se posebej cenili prav poslovni uporabniki,« je še povedal Borut Gazvoda.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu