Nova nagrada za Opel Astro: v Nemčiji je postala avto leta 2023!

Objavljeno: 1. 12. 2022

Nova Opel Astra je bila v Nemčiji imenovana za avto leta 2023 v kompaktnem razredu.

Nova generacija Astre in Astre Sports Tourer je 27 člansko neodvisno strokovno žirijo prepričala s širokim naborom pogonskih sklopov, vključno s priključnim hibridom in prihajajočo električno različico, inovativno varnostno tehnologijo. Žirija je pri Astri pohvalila privlačen, napreden dizajn, skupaj z užitkom v vožnji in kakovostjo.

“Nagrada za ‘nemški avto leta‘ v kompaktnem razredu za Astro in Astro Sports Tourer ponovno dokazuje in potrjuje, da je najnovejša generacija pravi izzivalec in ima tisto nekaj, kar je potrebno, da Astra postane zmagovalka v vseh pogledih,” je dejal Andreas Marx, vodja Opla v Nemčiji.

“Opel Astra se v kompaktnem segmentu odlikuje kot vsestranski avtomobil, ki je našo žirijo prepričal v vseh pogledih. To velja tudi za čutna merila, kot sta dizajn in užitek v vožnji, kjer je ‘pometla‘ s konkurenčnimi modeli,” je povedal Jens Meiners iz žirije GCOTY.

Astra in Astra Sports Tourer: užitek v vožnji, ki pritegne poglede

Nova Opel Astra je prestala obsežna in natančna testiranja. Upoštevane so bile vozne lastnosti, uporabnost, udobje in številni drugi vidiki. Skratka, vsi vidiki, kjer se nova Astra res izkaže. Kot priključni hibrid s sistemsko močjo 133 kW/180 KM in močnim navorom 360 Nm ponuja čisti užitek v vožnji (poraba goriva WLTP: 1,1-1,0 L/100 km, emisije CO2 24-23 g/km) ter v 5-vratni različici pospeši od 0 do 100 km/h v samo 7,6 sekunde. Nova Astra se sedaj prvič ponaša brez emisij.

To je vožnja s slogom, ki ne skriva mišic, in ponuja vodilno tehnologijo v svojem razredu. Intuitivno upravljanje informacijsko-razvedrilnih in asistenčnih sistemov omogoča nov vmesnik HMI (Human – Machine Interface) ter pregledno zasnovana in popolnoma digitalna armaturna plošča Pure Panel z izjemno širokim zaslonom na dotik in samo bistvenimi stikali - na primer za klimatsko napravo. Najsodobnejše tehnologije, kot so prilagodljivi žarometi Intelli-Lux LED® Pixel Light brez bleščanja, s skupno 168 elementi LED, naredijo vožnjo prijetnejšo in varnejšo, zlasti v temnejših mesecih leta.

Nagrada avto leta je bila v Nemčiji podeljena že petič (prvič 2019), kjer 27 žirantov izbere zmagovalce posameznega razreda v 5 kategorijah – kompakten, vrhunski, luksuzni, nova energija in zmogljivost.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu