Nova Mazda3 osvojila glavno nagrado na 2019 Red Dot awards

Objavljeno: 4. 4. 2019

Nova Mazda3 je na letošnjem Red Dot izboru za najboljši dizajn. osvojila naslov “Red Dot: Best of the Best”.

Nova Mazda3 je na letošnjem Red Dot izboru za najboljši dizajn. osvojila naslov “Red Dot: Best of the Best”.

To najvišje priznanje je podeljeno produktom, ki se smatrajo revolucionarni in vizionarski. Nova generacija Mazde3 se pridružuje dolgi listi nagrajenih Mazdinih modelov oblikovanih skladno z oblikovalsko filozofijo Kodo: duša gibanja.

Pristop »manj je več« izraža preprostost japonske estetike in iz oblike vozila izloči vse nepotrebne linije. Ta pristop je bil uporabljen za celotno vozilo in se med drugim odraža na komponentah kot so žarometi in zadnje luči, katerih oblika je čista in brez nepotrebnih stilskih elementov.

"Lepota z odvzemanjem je ključno načelo oblikovanja nove Mazde3." pravi Yasutake Tsuchida, odgovorni oblikovalec novega modela. »Ampak to je več kot samo minimalizem. Priprava takšne čiste zasnove zahteva veliko truda in izpopolnjevanja s poskusi in napakami. In to je nekaj, za kar verjamemo, da ga lahko ustvarijo samo človeške roke naših oblikovalcev gline."

Delovanje avtomobila odraža to miselnost. Nova Mazda3 je zasnovana z osredotočanjem na človeka, da bi povečala veselje do vožnje in med pospeševanji, zaviranji ter zavijanji nudila vozniku in potnikom naravnejši občutek. Kokpit je v popolni simetriji z voznikom. Novi sedež, na primer, drži medenico pokončno, kar omogoča naravno gibanje trupa in s tem pomaga zmanjšati utrujenost. Nova Mazda3 bo tudi prvi model, ki ga je ponudil Skyactiv-X, Mazdin revolucionarni bencinski motor, ki zagotavlja dizelsko učinkovitost.

Mednarodna žirija je za nagrado »Best of the Best« izbrala manj kot 100 izdelkov iz več kot 5500 prijav iz 55 držav. Kriteriji za izbor so inovativnost, funkcionalnost, ergonomija in dolgotrajnost. Mazda in drugi zmagovalci bodo prejeli svoje nagrade 8. julija na slovesni podelitvi nagrad Red Dot 2019 v gledališču Aalto v Essnu. Nova Mazda3 se bo nato pridružila razstavi »Design on Stage« nagrajenih izdelkov v muzeju Red Dot Design Museum Essen in v letni knjigi Red Dot, spletni strani in oblikovalski aplikaciji.

"Osvojitev" Red Dot: Best of the Best " nagrade je zelo posebna čast, saj je le majhen odstotek sodelujočih deležen takšnega priznanja, " pravi dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Red Dot. "To je zasluženo priznanje za čudovit dosežek oblikovanja in dokaz, da so nagrajena podjetja med najboljšimi v oblikovanju."

To je sedma nagrada Red Dot doslej za Mazdine Kodo modele in sledi MX-5 RF leta 2017, MX-5 s platneno streho, CX-3 in Mazdi2 (vse leto 2015), prejšnjo generacijo Mazde3 (2014) in Mazdi6 ( 2013).

Red Dot je bil ustanovljen leta 1955 in je eno največjih svetovnih oblikovalskih tekmovanj. Zmagovalci oblikovanja izdelkov, izbrani letos v 48 kategorijah, vključno z avtomobili in motornimi kolesi, so si prislužili pravico, da nosijo simbol Red Dot, mednarodni pečat odličnosti.


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu