Nenehni napredek: Več avtonomije za Opel Corso-e in Mokko-e

Objavljeno: 8. 12. 2021

Nenehni razvoj modelov Opel Corsa-e in Opel Mokka-e je prinesel občutno povečanje voznega dosega obeh modelov – ne le v uradnem ciklu WLTP, ampak tudi ob dejanski uporabi.

  • Doseg Corsa-e in Mokka-e v ciklu WLTP1 se poveča na 359 oziroma 338 km
  • Podaljšan doseg v resničnem življenju z optimizacijo toplotne črpalke, reduktorja in pnevmatik
  • Opel ponuja že devet elektrificiranih osebnih in lahkih gospodarskih vozil

Nenehni razvoj modelov Opel Corsa-e in Opel Mokka-e je prinesel občutno povečanje voznega dosega obeh modelov – ne le v uradnem ciklu WLTP, ampak tudi ob dejanski uporabi.

Z enim polnjenjem baterije lahko nagrajena Opel Corsa-e, ki je bila predstavljena leta 2019, zdaj po WLTP meritvi prevozi do 359 kilometrov1, kar je približno sedem odstotkov več. Doseg modela Mokka-e, ki je šel v prodajo leta 2020 in je nazadnje osvojil prestižni »Zlati volan 2021«2 , se je povečal na 338 km1 (WLTP).

Podaljšanje dosega je bilo na primer doseženo z optimizacijo sistemov za ogrevanje, prezračevanje in klimatizacijo (HVAC) ter pogonskih sistemov Opel Corsa-e in Opel Mokka-e.

Učinkovitost toplotne črpalke, ki ogreva in hladi notranjost in je serijska oprema obeh modelov, je zdaj še večja kot prej. Toplotne črpalke so učinkovitejše od običajnih sistemov HVAC, saj zahtevajo manj energije iz baterije, kar je v korist dosega vožnje. Kupci bodo opazili izboljšave predvsem pri vožnji v zimskih mesecih.

Dodaten prispevek k povečanju ponudbe prispevata novi reduktor v prenosu moči in vgradnja 40,6-cm oziroma 16-palčnih (Corsa-e) in 43,2-cm oziroma 17-palčnih (Mokka-e) pnevmatik z oceno A+.

Opel Corsa-e in Opel Mokka-e sta del obsežne ofenzive elektrifikacije nemškega avtomobilskega proizvajalca s tradicijo. Opel nudi že devet modelov elektrificiranih vozil, ki vključujejo tako lahka gospodarska vozila kot osebna vozila. Portfelj izdelkov znamke bo v celoti elektrificiran do leta 2024. Opel se bo od leta 2028 v Evropi v celoti osredotočil na električna vozila.


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu