Zamenjava letnih pnevmatik Opel ‒ brezhibno v Oplovo pomlad

Objavljeno: 28. 3. 2024

Brezhibno vstopite v Oplovo pomlad in poskrbite za ustrezno izbiro zavor in pnevmatik.

Kakovostna pnevmatika, primerna vremenskim razmeram in vašim voznim navadam, je bistvenega pomena za varno vožnjo. Ker so te štiri površine v velikosti dlani edina stična površina med vozilom in cesto, je od pnevmatik odvisno zelo veliko, zato nanje ne pozabite!

V povprečju po petih letih ali 40.000 prevoženih kilometrih je treba stanje vaših pnevmatik redno preverjati, najbolje pri usposobljenem strokovnjaku na Oplovem servisu, ki se bo odločil, ali so še primerne za nadaljnjo uporabo ali jih je treba zamenjati.

S prihodom pomladi zimske pnevmatike niso več primerne za uporabo. Zasnovane so za temperature pod 7 °C in so izdelane iz mehkejših zmesi kot poletne pnevmatike, zato se zaradi vročega asfalta še bolj zmehčajo. Pri višjih temperaturah se hitreje obrabljajo, povečajo porabo goriva in se lahko začnejo deformirati, kar vpliva tudi na vožnjo. Pri močnem zaviranju ali v ovinkih lahko povzročijo nestabilnost vozila in podaljšajo zavorno pot.

Za vašo varnost in varnost vaših sopotnikov, pa tudi za varnost vašega avtomobila Opel prepustite, da za pregled pnevmatik, sezonsko montažo in shranjevanje pnevmatik poskrbijo v servisni službi Opel.

Naroči se na menjavo >>


Brezhibne pnevmatike

Strokovnjaki svetujejo uporabo istih pnevmatik za največ 4 sezone, globino profila najmanj 4 milimetre ter istočasno menjavo vseh pnevmatik. Svetujejo pa tudi, da s 15. marcem zimske pnevmatike zamenjate za letne, saj bodo le tako slednje dobro ohranjene in ustrezno pripravljene za naslednjo zimsko sezono. Izjemno pomembno pa je tudi, da jih ustrezno in pravilno skladiščite.

Pri Oplu vam omogočamo:

  • premontažo pnevmatik
  • varno hrambo zimskih gum.


Brezhibne zavore

Skrb za zavore spada med najpomembnejše vzdrževalne stalnice našega avtomobila. Z rednim in strokovnim vzdrževanjem bo vaš avto ostal varen čuvaj vseh vaših sopotnikov in drugih udeležencev v prometu.

Pri Oplu skrbimo za vašo varnost:

  • popravilo ali vgradnja zavornih nadomestnih delov
  • zavorni elementi


Brezhibno opremljeni za pomlad

Pravi avanturist želi višje in dlje. Tja, kamor z avtomobilom ne more. Želi si napolniti dušo z divjimi kolesarskimi spusti po gozdnih poteh, dolgimi zamahi vesla po brzicah neokrnjene reke.

Pri Oplu ponujamo dodatno opremo:

  • zaščitno korito za prtljažnike
  • nosilec za kolesa Thule
  • prečni strešni nosilci


Brezhibno v Oplovo pomlad


Sončni žarki že vabijo na družinske izlete, romantična popotovanja in dolge cestne avanture. Zavedamo se, da vaše dnevne obveznosti zahtevajo organizacijo celotne družine in prilagajanja nepričakovanim trenutkom, zato dovolite, da skrb za pripravo vašega avta na pomlad prevzamemo mi. Naši strokovnjaki bodo poskrbeli, da bodo vaše poti brezhibne, brezskrbne in varne.

*Slike so simbolične.


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu