Mazda razkrila imena modelov razširjene evropske ponudbe športnih terencev

Objavljeno: 24. 11. 2021

Mazda Motor Corporation je danes objavila načrte o širitvi svoje ponudbe športnih terencev od leta 2022 naprej.

Mazda Motor Corporation je danes objavila načrte o širitvi svoje ponudbe športnih terencev od leta 2022 naprej. Dva nova modela iz skupine velike platforme*1, Mazda CX-60 in Mazda CX-80, bosta na evropski trg zapeljala v naslednjih dveh letih.

Za zadovoljitev naraščajočih potreb segmenta bo Mazda evropskim kupcem ponudila širšo izbiro športnih terencev, ki združujejo najnovejše okoljske zmogljivosti z užitkom v vožnji, ki je značilen za vsako Mazdo.

Hkrati bodo v ZDA in nekaterih drugih neevropskih trgih lansirani t.i. “wide body” modeli CX-70 in CX-90 ter model CX-50, ki bo baziral na manjši platformi.

Nova evropska modela, Mazda CX-60 in Mazda CX-80, bosta srednjeročno in dolgoročna ustvarila pozitivno rast poslovanja. Ob popolni uporabi razvojne in proizvodne strategije modularne gradnje, ki združuje Skyactiv tehnologijo z združenim načrtovanjem in prilagodljivo proizvodnjo, bo Mazda razširila svojo ponudbo športnih terencev ob uporabi najnovejših tehnologij.

CX-60 in CX-80 sta modela z dvema oz. tremi sedežnimi vrstami, ki bosta vodila evropsko uvedbo priključnih hibridnih modelov s štirivaljnimi bencinskimi motorji v kombinaciji z elektromotorjem. Na voljo bosta tudi povsem nova vrstna šestvaljna motorja, bencinski Skyactiv-X in dizelski Skyactiv-D, oba v kombinaciji z blagim hibridnim sistemom 48V, ki združuje visoko moč z odličnimi okoljskimi zmogljivostmi.

Poleg tega bo v prvi polovici leta 2022 predstavljena nova različica Mazdinega prvega serijsko proizvedenega električnega vozila, Mazde MX-30. Ta bo vključevala več tehnologij elektrifikacije, saj bo na voljo v kombinaciji z rotacijskim motorjem, ki bo služil kot generator električne energije.

Od leta 2025 bo podjetje predstavilo številne nove izdelke na novi platformi, namenjeni električnim vozilom. Z uvedbo teh modelov je Mazda na poti, da do leta 2030 dokonča elektrifikacijo celotne modelne palete.

Poleg teh novih modelov ostaja Mazda CX-5, ki je bila pred kratkim posodobljena, eden ključnih modelov, ki poganja Mazdino poslovanje po vsem svetu. CX-5 in drugi modeli, kot je CX-30, bodo še naprej igrali ključno vlogo v liniji Mazdinih crossover SUV; razvoj oblikovanja, izboljšave izdelkov in uvedba najnovejših varnostnih tehnologij in funkcij povezljivosti nenehno izboljšujejo ponudbo modelov in ohranjajo njihovo privlačnost.

*1 Modeli na veliki platformi: CX-60, CX-70, CX-80 in CX-90

*2 Mazdina edinstvena strategija za učinkovit razvoj in uvajanje vrhunskih tehnologij z uporabo modularne gradnje.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu