Mazda na Ženevskem avtomobilskem salonu 2019

Objavljeno: 19. 3. 2019

Mazda na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavlja novi športni terenec

Mazda CX-30, drugi model nove Mazdine generacije prinaša zrelejšo interpretacijo Kodo dizajna in Mazdino novo SKYACTIV arhitekturo vozila. Ponudbo pogonskih agregatov sestavljajo najnovejši SKYACTIV motorji, vključno z Mazdino revolucionarno tehnologijo SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition). Slednja se ponaša z edinstvenim načinom vžiga in zgorevanja ter združuje zmogljivosti in veselje do visokih vrtljajev bencinskega motorja z odzivnostjo in varčnostjo dizelskega motorja.


Mazda MX-5 30th Anniversary Edition v Ženevi doživlja svojo evropsko premiero. S to različico zaznamujemo tri desetletja od njene prvega predstavitve na Chicagu Motor Showu. Mazda MX-5 nosi naziv najbolje prodajanega roadsterja na svetu, z več kot milijon prodanimi primerki širom sveta, od tega 350.000 v Evropi.


Na salonu je predstavljena tudi nova Mazda3 v štiri in petvratni izvedbi, prvi model Mazdine nove generacije vozil. To je obenem prvi serijski avtomobil z Mazdino inovativno SPPCI tehnologijo, ki zagotavlja izjemno odzivnost in linearno stopnjevanje navora do najvišjih vrtljajev motorja. Tuda ta motor je opremljen z Mazdinim inteligentnim M Hybrid sistem, ki zmanjšuje porabo goriva in posledično emisije škodljivih plinov.

Mazda CX-5, najbolje prodajan Mazdin model v Evropi, je v Ženevo prišla izboljšana na dveh ključnih področjih – v kakovosti notranjosti in tehnologije vozne dinamike. G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) omogoča Mazdi CX-5 še več vozne dinamike in ostrine.

https://www.mazdausa.com/siteassets/vehicles/2019/new-era/j59j/all-new-2020-mazda-cx-30-interior.jpg

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu