Mazda MX-30 na Euro NCAP prejela pet zezdic

Objavljeno: 1. 12. 2020

MX-30 je prva Mazda, ki je skupno dosegla pet zvezdic po strožjih ocenah Euro NCAP 2020.

Mazda je zavezana viziji družbe prihodnosti brez prometnih nesreč in si nenehno prizadeva za izboljšanje varnosti v skladu z Mazdino filozofijo proaktivne varnosti. Vrhunska vozna dinamika, dosežena z Mazdino tehnologijo Skyactiv, prav tako prispeva k dosežku nove Mazde MX-30. Slednja si je na Euro NCAP prislužila pet zvezdic za varno vozilo, ki zagotavlja zelo intuitivno, prijetno, povsem električno izkušnjo vožnje.

Mazda MX-30 je dosegla največ točk pri preizkusih bočnega trka in odlične ocene za uspešnost preizkusov trka na podlagi 6 in 10 let starih otrok za čelni in bočni trk. Ocene za leto 2020 uvajajo nove teste, s katerimi se odzivajo na nekatere dolgotrajne potrebe po zaščiti potnikov in izboljšani zaščiti po nesreči ter spodbujajo najnovejšo napredno tehnologijo za pomoč voznikom.

Mazda MX-30 se tako pridružuje modelu CX-5 (2017), Mazdi6 (2018), Mazdi3 in CX-30 (obe 2019) , ki so na Euro NCAP prav tako prejele oceno pet zvezdic.

Mazda MX-30 se je v vseh štirih testnih kategorijah Euro NCAP močno izkazala: odrasli potnik – 91 %, otrok – 87 %, ranljivi udeleženec v cestnem prometu (varnost pešcev) – 68 % in varnostna pomoč – 73 %.

Ocena je rezultat treh ključnih dejavnikov: uporabe najnovejše arhitekture vozila Skyactiv (prevzema energijo trka), širokega spektra naprednih varnostnih tehnologij i-Activsense (omogoča prepoznavanje tveganj in zmanjšanje le-teh) ter visokih standardov zaščite pešcev.

SKYACTIV – tehnologija, ki zaznamuje vsa vozila znamke Mazda.Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu