Mazda CX-5 dosegla najvišjo možno oceno IIHS-a pri bočnem trku

Objavljeno: 17. 11. 2021

Mazda CX-5 je edini model, ki je prejel najvišjo možno varnostno oceno (»dobro«) s strani Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), potem ko je le-ta 20 majhnih SUV-jev podvrgel strogemu novemu test bočnega trka. Ameriška organizacija, ki je prvič izvedla strožje preizkuse trkov, je ugotovila, da je CX-5 blestel med skupino vozil letnika 2020 in 2021.

  • Edini model med dvajsetimi testiranimi, ki je dobil najvišjo oceno na strogem novem testu ameriškega inštituta
  • CX-5 se pridružuje Mazdinim modelom, ki jih je 2021 IIHS ocenil kot TOP SAFETY PICK+
  • Nov, prenovljen CX-5, bo na voljo v Evropi v začetku prihodnjega leta

"Mazda CX-5 je dosegla najboljši rezultat," je v svojem video poročilu navedel IIHS. »Konstrukcija vozila se je med testom izredno dobro držala, zračne blazine so res dobro zaščitile glave lutk za testiranje trka, v prostor za potnike pa je bilo zelo malo vdorov, kar pomeni manjšo verjetnost poškodb. V prihodnosti si želimo, da bi se vsa testirana vozila odrezala tako dobro kot mazda CX-5. "

Novi preskus bočnega trka uporablja težjo oviro kot njegov predhodnik (1.900 kg proti 1.500 kg), ki potuje z višjo hitrostjo (60 km/h proti 50 km/h) in ustvari 82 % več energije pri trčenju kot prejšnji test. Pregrada je bila tudi preoblikovana, da bolje odraža trčenje sodobnega terenca ali pickupa v vrata vozila in B-stebriček.

Prenovljena Mazda CX-5 bo v evropi lansirana v začetku prihodnjega leta in bo med drugim vsebovala širšo paleto varnostnih sistemov i-Activsense. Prenovljeni model, je nadgrajena različica avtomobila, ki ga je testiral IIHS, dodaja asistenta za vožnjo v zastojih (Cruising & Traffic Support (CTS)), ki pomaga s posegi v pedala in krmiljenje zmanjšati utrujenost/obremenitev voznika v prometnih zastojih. Novi so tudi adaptivni LED žarometi (ALH), ki omogočajo še boljši nadzor svetlobnega snopa in posledično boljšo razporeditev svetlobe. Mazdina naslednja generacija Skyactiv-Vehicle Architecture je še ena značilnost vozila prenovljene CX-5, ki povečuje varnost in udobje. Prihajajoči model zaznamuje tudi uvedbo Mazdine inteligentne vožnje (Mi-Drive), nove tehnologije, ki omogoča izbiro različnih načinov vožnje s pritiskom na stikalo. Sicer pa Mazda nagrajenemu kompaktnemu SUV-ju, ki predstavlja 21 % evropske prodaje proizvajalca avtomobilov, dodaja številne izboljšave oblikovanja in udobja.

The IIHS is an independent safety-testing organisation funded by the insurance industry in the U.S. All 2021 Mazdas tested by the IIHS thus far are rated TOP SAFETY PICK+, the institution’s highest possible overall ranking. Besides the CX-5, these include the Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 and Mazda CX-30.

IIHS je neodvisna organizacija za testiranje varnosti, ki jo financira zavarovalniška industrija v ZDA. Vse Mazde 2021, ki jih je IIHS do zdaj testiral, so ocenjene kot TOP SAFETY PICK+, kar je najvišja možna skupna uvrstitev institucije. Poleg CX-5 so to še Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 in Mazda CX-30.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu