Izbor za Slovenski avto leta 2023 - GLASUJTE!

Objavljeno: 21. 10. 2022

Raznolika izbira! V tokratnem izboru kar 27 avtomobilov. Katerih pet boste poslali v veliki finale?

V začetku prihodnjega leta bo znan že 31. slovenski avto leta (z letnico 2023), kar pomeni, da je izbor Slovenski avto leta zakorakal že v četrto desetletje.

Zadnji izbor, v katerem je laskavi naslov osvojila toyota yaris cross, je v mnogočem krojilo nepredvidljivo dogajanje na slovenskem avtomobilskem trgu, letos pa se je dogajanje vendarle malce umirilo. Tudi zato je v tokratnem izboru kar 27 avtomobilov. Kateri od teh bo osvojil naslov Slovenski avto leta 2023, je naprej odvisno od vas - bralcev, gledalcev in poslušalcev osmih najpomembnejših avtomobilskih medijev v Sloveniji …

Opel se v izboru za Slovenski avto leta do sedaj ponaša z dvema zmagama. Prvič, je naslov Slovenski avto leta 2007 osvojila Opel Corsa, Opel Astra pa si je pridobila naslov Slovenski avto leta 2016. Med finaliste pa se je v zadnjih 20 letih Opel uvrstil še leta 2000 z Zafiro, leta 2010 z Astro, leta 2011 z Merivo, s Corso pa kar dvakrat - v letih 2015 in 2019.

Med letošnjimi kandidati za prestižni naziv Slovenski avto leta 2023 pa je tudi OPEL ASTRA.


Glasovanje poteka v vseh sodelujočih medijih do vključno srede, 30. novembra. Za svojega zmagovalnega jeklenega konjička lahko glasujete tudi vi in mu tako pomagate do vstopnice v finalni izbor.

Bralci in poslušalci sodelujočih medijev lahko glasujejo prek spleta ali pa preko tiskanih glasovnic, objavljenih v sodelujočem mediju. V finale se uvrsti pet avtomobilov, vsaka znamka pa lahko sodeluje le z enim modelom. O finalistih glasujejo uredništva sodelujočih medijev, ki glasujejo v skladu z merili izbora: oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev in primernost za slovenski avtomobilski trg.

Glasuj zdaj >>

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu