Čas za novo raven adrenalina z Mazdo MX-5

Objavljeno: 25. 8. 2020

Legendarna Mazda MX-5 bo osvojila vaše srce.
Vozilo vas bo navdušilo s svojim športnim in navdušujočim izrazom Jinba Ittai.

Spoznajte legendarno športno vozilo Mazda MX-5!

POGLED NAZAJ ALI OD KOD PRIHAJAMO
Za Mazdin razvoj so zaslužni številni mejniki. Med prve in tudi pomembnejše sodi Mazdino prvo osebno vozilo – Mazda R360. Ob njeni stoletnici slovimo poklon legendarnemu avtomobilu »kei«, ki v prevodu pomeni lahek avtomobil. Omenjeni model je šel v prodajo leta 1960, ko je Mazda številne uporabnike prepričala s svojimi odlikami (eleganco, lahkotnostjo, pristnostjo in dostopnostjo).MAZDA MX-5

Mazda MX-5 je več kot samo športen avto – je zmagovalec med roadsterji. Njegova športna izvedba ostaja zvesta pravilu »več moči, manj mase« in obenem uporabnikom omogoča, da se združi z vozilom.


Katere specifike odlikujejo Mazdo MX-5?

  • PLATNENA STREHA

Hiter vzmeteni mehanizem platnene strehe omogoča enostavno tekoče odpiranje in zapiranje na pomik. S pomočjo aerodinamike boste zmanjšali hrup vetra in brezskrbno uživali v glasbi.

  • OBLIKA

Privlačna športna oblika Mazde MX-5 bo pritegnila številne poglede. K temu pripomore dinamično interpretacijsko oblikovanje KODO. Za doplačilo lahko dodatno izberete tudi 16-palčna kovana aluminijasta platišča Rays, ki zmanjšajo nevzmetene mase in obenem dopolnijo dinamičen videz.

  • NAPREDNA TEHNOLOGIJA SKYACTIV-G

S tehnologijami SKYACTIV-G bo Mazda MX-5 močnejša, varnejša in varčnejša. Navdušila vas bo z osupljivo vožnjo in vam pognala kri po žilah.

Okrepljena tehnologija SKYACTIV-G z nadgrajenim motorjem zagotavlja zmogljivost vozila ter ustreza kriterijem emisijskega standarda EURO 6d-TEMP. Izbirate lahko med dvema motrojema: 97 KW (132 km) in 135 KW (184 km).

  • VARNOST

Paket i-ACTIVSENESE s sistemom za zagotavljanje varnosti preprečuje nalet in zagotavlja vzvratno kamero. Funkcije dopolnjuje tudi opozarjanje na zapuščanje voznega pasu in prečni promet za vozilom ter poskrbi za nadzor mrtvih kotov.

  • NADGRADNJA NOTRANJOSTI

Notranjost vozila se v celoti osredotoča na uporabnika, sedaj pa so na voljo tudi ščitniki pragov iz nerjavečega jekla, ki zaščitijo prag ob vstopu v kabino.

  • OBLAZINJENJE SEDEŽEV IZ PERFORIRANEGA USNJA

Prednost perforiranega usnja je izboljšano dušenje zvoka. Poleg pristnega usnja in opazno boljše zvočne izolacije boste uživali v vseh razsežnostih voznih zmogljivosti vozila Mazde MX-5.

  • UDOBJE

Nadgradnja oblazinjenja zmanjša jakost hrupa in zagotavlja več udobja za voznika.

  • MATRIČNI ŽAROMETI

Klasično roadstersko obliko dopolnjujejo zapeljivi žarometi.

  • VEČKRATNA DOBITNICA NAGRAD

V 31 letih je Mazda MX-5 osvojila veliko nagrad in priznanj. Zmagam še ni konca, saj si Mazda nenehno prizadeva za izboljšave na vseh področjih, ob tem pa še naprej navdušuje številne voznike širom sveta.

*Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu