AMZS test 32 zimskih pnevmatik 205/60 R16 H in 225/45 R17 H

Objavljeno: 27. 9. 2023

Zima je že skoraj pred vrati, kar pomeni, da je čas, da začnemo razmišljati o zimskih pnevmatikah.

Varnost na cesti je v zimskih razmerah še posebej pomembna, zato je izbira pravih zimskih pnevmatik ključnega pomena.


Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je nedavno izvedla testiranje 32 različnih zimskih pnevmatik dimenzij 205/60 R16 H in 225/45 R17 H, da bi pomagala voznikom pri izbiri najboljših pnevmatik za zimske razmere. V tem članku si bomo ogledali rezultate tega testa in izvedeli, kateri modeli so se izkazali kot najboljši.

Pomembnost Zimskih Pnevmatik

Zimske pnevmatike so ključni element varnosti na cesti v hladnih in zimskih razmerah. Imajo posebno zasnovo, ki omogoča boljše obvladovanje avtomobila na zasneženih, poledenelih ali mokrih cestah. Zaradi njihovega boljšega oprijema in stabilnosti lahko zimske pnevmatike pripomorejo k preprečevanju nesreč in zagotavljajo večjo varnost za voznike in potnike.

Rezultati Testa

AMZS je izvedla obsežno testiranje 32 različnih zimskih pnevmatik dimenzij 205/60 R16 H in 225/45 R17 H. Testiranje je vključevalo različne vidike, kot so oprijem na mokri in suhi cesti, oprijem na snegu in ledu, obvladljivost, hrup in obraba pnevmatik. Rezultati so pokazali, kateri modeli pnevmatik so najbolj primerni za zimske razmere.

Najboljše Zimske Pnevmatike 205/60 R16 H

Med pnevmatikami dimenzij 205/60 R16 H so se naslednji modeli izkazali kot najboljši v različnih kategorijah:

  1. Michelin X-Ice Snow: Ta pnevmatika je prepričala s svojim odličnim oprijemom na snegu in ledu ter nizko obrabo.
  2. Continental WinterContact TS 870: Continental je ponudil pnevmatiko z odličnim oprijemom na mokri in suhi cesti ter dobro obvladljivostjo.
  3. Bridgestone Blizzak LM005: Bridgestone je zablestel z dobrim oprijemom na snegu in ledu ter nizko stopnjo hrupa.

Najboljše Zimske Pnevmatike 225/45 R17 H

Med pnevmatikami dimenzij 225/45 R17 H so izstopali naslednji modeli:

  1. Pirelli Winter Sottozero 4: Pirelli je prepričal z odličnim oprijemom na mokri in suhi cesti ter izjemno obvladljivostjo.
  2. Michelin Pilot Alpin 5: Michelin je ponudil pnevmatiko z dobrim oprijemom na snegu in ledu ter nizko obrabo.
  3. Goodyear UltraGrip Performance+: Goodyear se je izkazal s solidnim oprijemom na snegu in ledu ter nizkim hrupom.

Izbira pravih zimskih pnevmatik je ključna za varno vožnjo v zimskih razmerah. Rezultati testiranja AMZS jasno kažejo, katere pnevmatike se izkažejo kot najboljše v različnih kategorijah. Pri nakupu zimskih pnevmatik je pomembno upoštevati svoje potrebe in okoljske razmere, v katerih boste vozili. Zanesljive zimske pnevmatike so naložba v varnost, zato je vredno izbrati kakovostne pnevmatike, ki bodo zagotavljale varno vožnjo v zimskih mesecih.

Več o testu pnevmatik na strani AMZS.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu