5 ZVEZDIC NA EURONCAP ZA NOVO MAZDO CX-60

Objavljeno: 29. 11. 2022

Euro NCAP je novi Mazdi CX-60 podelil najvišjo oceno petih zvezdic po zadnji seriji testov.

Kar zadeva zaščito ogroženih udeležencev v prometu, novi Mazdin paradni konj dosega enega najboljših rezultatov na letošnjem testu.

Nova Mazda CX-60 je zaradi inovativne arhitekture vozila in pametnih asistenčnih in varnostnih tehnologij eno najvarnejših vozil na trgu. To je ugotovitev najnovejše ocene Euro NCAP.

Novi Mazdin vrhunski model, ki je svojo slovensko premiero doživel konec septembra, med drugim dosega 91 oziroma 88 odstotkov pri zaščiti potnikov oz. otrok in odraslih. Euro NCAP je zaščito vseh kritičnih področij karoserije ocenil kot dobro tako pri bočnem trku s togo pregrado kot pri – hujšem – bočnem trku s kandelabrom. Mazda CX-60 je z 89 odstotki zaščite ogroženih udeležencev v prometu zaradi funkcije samodejnega zaviranja v sili dosegla celo eno najboljših ocen med vsemi testiranimi vozili v letošnjem testnem postopku.

Najnovejša pridobitev v Mazdini modelski ponudbi je dosegla tudi polno število točk pri varnosti otrok od šest do deset let pri preskusih čelnega in bočnega trka ter pri pravilni namestitvi otroških sedežev. Euro NCAP podeli tudi 76 odstotnih točk za oceno varnostnih asistentov.

Skupno je Mazda CX-60 dosegla odličen skupni rezultat 91 odstotkov.

K vrhunskemu rezultatu petih zvezdic prispeva arhitektura vozila Skyactiv, ki s številnimi izboljšavami zagotavlja odlično vozno dinamiko. Drug pomemben dejavnik je obsežen nabor naprednih varnostnih tehnologij i-Activsense za pomoč vozniku, s katerimi je opremljeno vozilo. Nove tehnologije, vključno s sistemom Turn Assist, SBS-R Pedestrian Detection in BSM Exit Warning, pomagajo voznikom zgodaj prepoznati potencialne nevarnosti in zmanjšajo verjetnost škode ali poškodb.

Nova Mazda CX-60 se pridružuje modelom CX-5 (2017), Mazda6 (2018), Mazda3 in CX-30 (oba 2019) ter MX-30 (2020), ki imajo prav tako prejeli najvišjo možno oceno pet zvezdic Euro NCAP.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu