Že več kot 100.000 naročil za Opel Grandlanda X

Objavljeno: 24. 9. 2018

Pred natančno enim letom se je na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu svetu prvič predstavil Opel Grandland X. Oplov najnovejši...

  • Uspešen: Oplov najmlajši SUV je priljubljen pri uporabnikih
  • Odlično opremljen: veliko povpraševanje po različicah iz vrha ponudbe
  • Nemški: Proizvajal se bo v tovarni v Eisneachu od leta 2019 dalje
  • Privlačen: Grandland X v Oplovi družini SUV-jev dopolnjuje Crosslanda X in Mokko X

Že več kot 100.000 naročil za Opel Grandlanda XRüsselsheim. Pred natančno enim letom se je na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu svetu prvič predstavil Opel Grandland X. Oplov najnovejši športni terenec (SUV) je bil v minulih 12 mesecih izjemno uspešen v svojem segmentu trga. Od začetka prodaje so kupci pri Oplovih trgovcih naročili več kot 100.000 dinamičnih športnih terencev iz Rüsselsheima. Najbolj zaželen je bil Grandland X s pestro paleto tehnologij in funkcij za udobje, kot so prilagodljivi žarometi AFL LED in informativno-razvedrilni sistem IntelliLink Navi 5.0.

“Opel Grandland X je eleganten in tehnološko napreden, poganjajo pa ga motorji, skladni z emisijskim standardom Euro 6d-TEMP,” je povedal Oplov direktor za področje prodaje, poprodaje in trženja Xavier Duchemin. “Naše stranke cenijo kombinacijo udobja, športnosti in praktičnosti. Grandland X predstavlja vrh naše ponudbe športnih terencev, v kateri sta še Crossland X in Mokka X.”

Večina kupcev Grandlanda X naroči eno od stopenj opreme iz vrha ponudbe – stopnji opreme Innovation in Ultimate skupaj predstavljata približno 70 odstotkov vseh naročil. Stopnja opreme Innovation vključuje napredne asistenčne sisteme, kot so opozarjanje na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, pomoč za ohranjanje voznega pasu, nadzor utrujenosti voznika in pomoč pri parkiranju Park Pilot s senzorji spredaj in zadaj. Za še večje udobje poskrbi standardna oprema, v kateri so pomik prtljažnih vrat z daljinskim upravljanjem, sistem za odklepanje vozila in zagon brez ključa, dvopodročna klimatska naprava in ogrevanje volanskega obroča. K vsemu naštetemu Grandland X z vrhunsko opremo Ultimate doda še z usnjem oblazinjena ergonomska prednja sedeža AGR s certifikatom združenja strokovnjakov s področja ortopedije AGR (Akcija za zdrav hrbet) in izjemen zvočni sistem Denon. Za posebno eleganten poudarek poskrbijo še črna streha, črna pokrova zunanjih ogledal in dvobarvna 19-palčna platišča iz lahkih kovin.

Že več kot 100.000 naročil za Opel Grandlanda XVeliko povpraševanje je tudi po individualnih možnostih za povečanje udobje, še posebej po sistemu za informacije in razvedrilo IntelliLink Navi 5.0. Ta sistem, ki je združljiv z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto, je vgrajen v 70 odstotkov naročenih vozil. Vključuje navigacijski sistem z zemljevidi Evrope in 3D prikazom ter omogoča upravljanje prek osempalčnega barvnega zaslona na dotik ali z glasovnimi ukazi. Na voljo je tudi brezžično polnjenje združljivih pametnih telefonov s pomočjo indukcije, to možnost pa izbere približno 25 odstotkov kupcev Grandlanda X.

Dodatno varnost pri vožnji z Grandlandom X zagotavljajo prilagodljivi prednji žarometi s svetili LED za vse funkcije osvetlitve, ki jih je naročilo 40 odstotkov kupcev dobavljenih vozil. Žarometi s sedmimi načini porazdelitev svetlobe prilagajajo prevladujočim pogojem pri vožnji, ne da bi slepili voznike na istem ali nasprotnem voznem pasu. Med kupci je prav tako priljubljeno ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec, ki vozniku Grandlanda X zagotavlja dobro vidljivost tudi v ledeno mrzlih zimah.

Opel Grandland X je v Sloveniji na voljo od 20.940 EUR (priporočena vstopna maloprodajna cena na ceniku vključno z DDV).

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu