Zakaj Mazda?

Objavljeno: 23. 7. 2020

Z vami delimo kopico razlogov,
ki potrjujejo,
da je Mazda vedno prava izbira.

Vsako vožnjo z Mazdo spremlja nasmešek na obrazu. Mazdini avtomobili nudijo več kot samo navadno vožnjo. Zasnovani so za predajanje popolnim užitkom v vožnji. Občutek, ki vas ob tem spremlja, smo poimenovali Jinba Ittai. Mazdin pristop se osredotoča na uporabnika in zagotavlja občutek nadzora nad vozilom – užitek v vožnji je več kot zagotovoljen.

Občutite povezanost in skladnost z vozilom Mazda. Za volanom Mazde ne boste nikoli sami. Skupaj z njo čutite, pospešujete, zavirate in se smehljate. Na tem pristopu temeljijo vsa Mazdina vozila.

Mazda se poslužuje duha izzivalcev, s katerimi je odločena uspeti kljub vsem oviram. Izdelala je športno vozilo z rotacijskim motorjem in z njim zmagala na dirki 24 Le Mansa. S tem je sebi in svojim zvestim kupcem dokazala, da nič ni nemogoče.

Ker si drzne biti drugačna ... Naši inženirji so izdelali Cosmo Sport, prvi masovno izdelan športni avtomobil na svetu z rotacijskim motorjem. Po seriji porazov je Mazda leta 1991 postala prvi japonski avtomobilist z zmago v Le Mansu – s tekmovalnim avtomobilom z rotacijskim motorjem (prvim na svetu). Mazda neprestano izziva status quo z novimi vozili (RX- Vision) z rotacijskim motorjem nove generacije SKYACTIV-R.

Mazdina tehnologija si prizadeva za razvoj ter izboljšanje zmogljivosti in varnosti. Obenem pa se osredotoča tudi na zagotavljanje užitka v vožnji ter občutka nadzora nad volanom.


Prihodnja generacija se je začela z Mazdinim revolucionarnim motorjem Skyactiv-X, ki si prizadeva za razvoj idealnega motorja z notranjim izgorevanjem. S tem bi Mazdinim voznikom zagotovili radostno vožnjo in zaščito planeta. Mazda temelji na oblikovalski filozofiji KODO – duša gibanja. Vozilo vas bo prepričalo, še preden boste vstopili vanj. Štirikolesni pogon i-ACTIV s 27 senzorji poskrbi za udobje in nadzor na cestišču tudi v slabših vremenskih pogojih. Pogon s senzorji preveri pogoje 200 x v sekundi.

Zaščita zunaj in znotraj – karoserija Skyactiv vključuje obročne ojačitve, ki ublažijo trk. Varnostni pasovi pa so opremljeni z zategovalniki in omejitvijo obremenitve. Vse to dopolnjujejo sistem varnostnih blazin ter druge varnostne funkcije. Ko ste varni, lahko v popolnosti uživate v vožnji. Za občutek varnosti bodo poskrbele Mazdine napredne varnostne tehnologije i-ACTIVSENSE. Njeni sistemi vas bodo opozorili na morebitne nevarnosti in skušali preprečiti nezgode. Ne glede na to, kje se vozite, varnost za popolno uživanje v vožnji je zagotovljena.

Zakaj boste pa vi izbrali Mazdo?

Ne spreglejte aktualne Mazdine ponudbe.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu