Uživajte v sproščenem poletju z Oplom

Objavljeno: 6. 7. 2017

Dnevi so daljši, temperature rastejo inže so tu poletne počitnice. Napočil je skrajni čas za načrtovanje potovanja, na katero se boste sproščeno odpravili v svojem Oplu.

Z Oplom boste potovali:

  • Udobno: ergonomski sedeži s certifikatom AGR
  • Sijajno: ultra-sodobni LED žarometi spremenijo noč v dan
  • Povezani: Opel OnStar z dostopno točko Wi-Fi za povezavo z internetom za vse potnike
  • Zaščiteni: praktični senčniki varujejo pred močnimi ultravijoličnimi žarki
  • Urejeni: veliko prostora za pijače v sredinski konzoli Flex-Rail® in vratih

Dnevi so daljši, temperature rastejo in že so tu poletne počitnice. Napočil je skrajni čas za načrtovanje potovanja, na katero se boste sproščeno odpravili v svojem Oplu. To še posebej velja, če se boste na počitnice odpeljali s katerim od naslednjih treh odlično pripravljenih modelov:


Vozniki vsestranske Mokke X, Astre Sports Tourer in Zafire vedo, da je vsako potovanje prijetna izkušnja, ki si jo zapomniš, ne glede na to, ali je cilj v alpski gorski vasici ali ob morski obali.


Počitnice se začnejo že ob vstopu v Opla, saj navduši z udobnimi standardnimi sedeži ali vrhunskimi ergonomskimi sedeži, ki imajo pečat neodvisne zveze strokovnjakov različnih medicinskih strok AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – akcija za zdrav hrbet).

V teh sedežih bo vsakdo našel idealen položaj, saj omogočajo številne prilagoditve.

Z edinstveno kombinacijo nastavljanja bočne opore, masažne funkcije in prezračevanja za prijetno hlajenje zagotavljajo sedeži AGR sproščeno vožnjo tudi v največji vročini.

Za dodatno udobje poskrbi standardna klimatska naprava, kupci pa lahko za doplačilo izberejo tudi dvopodročno samodejno klimatsko napravo, s katero lahko voznik in sovoznik individualno nastavita temperaturo glede na svoje želje.

Opel je pomislil tudi na vse, ki uživate v svežem zraku. Astra Sports Tourer in Mokka X sta na voljo z električno pomičnim steklenim strešnim oknom, ki poskrbi za nežno osvežujoče prezračevanje. Da se notranjost vozila zaradi sončnih žarkov ne bi preveč ogrela, je strešno okno opremljeno s senčnikom. Za prijetno temperaturo v vozilu ima zasluge tudi atermična zasteklitev Solar Protect. Pri nekaterih različicah so ta zatemnjena zadnja okna celo del standardne opreme – tako kot vetrobransko steklo Solar Reflect v novi Opel Mokki X.

Poseben premaz zagotavlja, da se notranjost novega kompaktnega športnega terenca ne ogreje tako hitro in ostane prijetno hladna. Obenem potnike na zadnjih sedežih in predmete v prtljažniku pred ultravijoličnimi sončnimi žarki ščitijo tudi po meri izdelani senčniki za okno v prtljažnih vratih in zadnja stranska okna. Dodatna oprema je na voljo za vse Oplove modele od A(DAMA) do Z(afire), ogledate pa si jo lahko v novem katalogu dodatne opreme Opel+, ki je na voljo pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili Opel in na spletnem naslovu www.opel-accessories.com.


Noč spremeni v dan: Oplova LED tehnologija

Povezana slika


Vsi, ki raje potujejo ponoči, se lahko za zagotavljanje izjemne vidljivosti zanesejo na Oplovo LED tehnologijo. Mokka X in Zafira prinašata prilagodljive LED žaromete v segmenta kompaktnih enoprostorcev in kompaktnih športnih terencev ter poskrbita za odlično osvetlitev poti do počitniškega cilja v prijetno hladnih poletnih nočeh.

Nagrajeni IntelliLux LED® matrični žarometi v Opel Astri Sports Tourer predstavljajo vrhunsko tehnološko rešitev.

Matrični LED sistem, ki ga sestavlja 16 LED segmentov – po osem na vsaki strani vozila, dolžino in porazdelitev svetlobnega snopa samodejno sproti prilagaja situacijam v prometu. Takoj ko vozilo zapelje iz urbanega območja, se samodejno vključijo dolge luči. Ko kamera Opel Eye zazna svetlobne vire vozil, ki vozijo nasproti ali po istem voznem pasu, sistem samodejno izklopi posamezna svetila LED v ustreznem območju in tako preprosto ‘izreže’ del svetlobnega vira, ki bi slepil druge voznike, dolge luči pa še naprej odlično osvetljujejo cesto in okolico.


Opel OnStar in sistemi IntelliLink zagotavljajo odlično razvedrilo

Opel je poskrbel tudi za dovršene rešitve, s katerimi boste uspešno odpravili nevarno dolgočasenje na dolgih vožnjah po avtocestah.

Opel OnStar je celo del standardne opreme večine različic Astre Sports Tourer, Mokke X in Zafire. Osebni pomočnik za povezave in storitve nudi številne možnosti od samodejnega klica v primeru trčenja do pomoči pri sledenju ukradenega vozila. In ker se bliža sezona dopustov, so pri Oplu paleto storitev dopolnili še z rezervacijo hotelske sobe in iskanjem prostega parkirišča, za kar poskrbi kar vaš osebni OnStar svetovalec. Sistem OnStar je tako vaš angel varuh in pomočnik za organizacijo. Potnikom v zadnjem delu je na voljo še en praktičen pripomoček – adapter FlexConnect. Z njim lahko na vzglavnike prednjih sedežev namestijo tablični računalnik, da lahko otroci med vožnjo igrajo igrice ali gledajo filme.

Da imajo potniki dostop do najpomembnejših funkcij svojih pametnih telefonov Apple in Android, poskrbi sodoben sistem za informacije in razvedrilo IntelliLink, na primer standardni Radio R 4.0. Kdor stavi na izjemno kakovost zvoka, lahko glede na svoj model Opla za predvajanje glasbe izbere vrhunske zvočne sisteme Bose ali Infinity. Poleg tega navigacijski sistemi IntelliLink prijetno razvedrilo dopolnijo še z zanesljivim vodenjem proti cilju. Opel Astra Sports Tourer in Opel Mokka X sta za doplačilo na voljo z ultra-sodobnim sistemom IntelliLink Navi 900, Zafiro pa je možno naročiti s sistemom IntelliLink Navi 950.Z Oplom je preprosto: prevažanje jadralnih desk, kajakov ali koles

Seveda je to odvisno od modela, a Oplova vozila odlikujejo prtljažniki, ki se s prostornostjo uvrščajo v sam vrh posameznih segmentov. Prtljažnik Mokke X meri največ 1372 litrov, Astra Sports Tourer navduši s prostornino 1630 litrov, pred vsemi pa je Zafira s 1860 litri.

To pa še ni vse: hitro in preprosto lahko namestite osnovni strešni prtljažnika za Oplov strešni kovček. Tako lahko s sabo vzamete do 470 litrov več prtljage in si zagotovite dodaten prostor za spominke. Celo zajetne pripomočke za vodne športe lahko shranite v vozilu ali še bolje na strehi avtomobila ter pri tem uporabite dovršene transportne sisteme. Jadralno desko ali kajak lahko pritrdite na osnovni prtljažnik na strehi Opel Mokke X in Opel Zafire. Če imate radi pustolovščine v planinah, vam bo srce zaigralo v Opel Mokki X, ki je za doplačilo na voljo s štirikolesnim pogonom. Ta prilagodljivi sistem 4x4 zagotavlja izjemen oprijem na vseh površinah in poskrbi za poseben užitek v vožnji. Z nosilcem za kolesa FlexFix lahko tako z Mokko X kot z Zafiro preprosto prevažate do štiri kolesa.


Panoramsko strešno okno in sredinska konzola FlexRail: dovršeni rešitvi za Opel Zafiro

Pravilo je dobro znano: še posebej poleti moramo zaužiti veliko tekočine. Pijača mora zato biti dosegljiva tudi v avtu.

Voznik lahko odloži pijačo v držalo v sredinski konzoli. Mreža na sovoznikovem sedežu preprečuje, da bi se steklenica ali plastenka med zaviranjem odkotalila. Še posebej praktična je sredinska konzola FlexRail® v Opel Zafiri. Sistem s prilagodljivimi moduli vključuje velik predal in držala za pijače, ki jih je možno po aluminijastih vodilih pomakniti natančno v želeni položaj. Plastenke s prostornino do 1,5 litra je možno shraniti v žepih prednjih vrat, v vdolbine zadnjih vrat pa lahko potniki spravijo litrsko plastenko. Tudi ko z Zafiro potuje sedem oseb, je za večje udobje potnikov na sedežih v tretji vrsti sredinska konzola pred njima opremljena z dvema držaloma za pijače.

Panoramsko vetrobransko steklo in panoramsko strešno okno, ki sta na voljo za doplačilo, poskrbita, da se za potnike v Zafiri počitnice začnejo v tistem hipu, ko se odpravijo na pot. Za neoviran pogled navzgor se vetrobransko steklo razteza od pokrova motornega prostora skoraj do stebrička B. Panoramsko strešno okno sega od vetrobranskega stekla do zadnjega dela vozila ter zagotavlja prijetno svetlo in zračno okolje salona na kolesih.


Počitnice se lahko začnejo – Zafira, Astra Sports Tourer in Mokka X so pripravljene. Kot smo že omenili, ima Opel za svoje stranke še nekaj asov v rokavu. Nova Opel Insignia Sports Tourer in novi Opel Crossland X sta pravkar zapeljali v prodajne salone, zato bo poletje za marsikoga še prijetnejše.

[1] Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[2] Prek možnosti Parkopedia.


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu