Prenovljena Mazda6 na Euro NCAP testu dosegla 5 zvezdic

Objavljeno: 30. 10. 2018

Prenovljeni Mazdi6 je Euro NCAP po opravljenih preizkusih podelil najvišjo oceno petih zvezdic. To je obenem tudi prvi Mazdin model, ki je bil preizkušan skladno z letošnjimi strožjimi smernicami za opravljanje testnih trkov.

Ključ do uspeha prenovljene Mazde6 je izboljšanje togosti njene lahke in varne SKYACTIV karoserije in še obsežnejši nabor naprednih i-ACTIVSENSE varnostnih tehnologij, ki pomagajo vozniku identificirati potencialno riskantne situacije ter zmanjšajo verjetnost škode ali poškodb, z izboljšano zaščito za pešce.

Glede na štirih testne kategorije Euro NCAP testa (odrasli, otroci, pešci in varnostni sistemi), je prenovljena Mazda6 v primerjavi s predhodnico dosegla boljši ali enak rezultat v treh od štirih kategorij.

Rezultat pri zaščita odraslih je izboljšan za 3%, sedaj dosega izjemnih 95% (maksimalno število točk za prednji trk v stoječe vozilo, kakor tudi za stranski trk). Dosežek pri zaščiti otrok je izboljšan za visokih 14% na 91% (doseženo maksimalno število točk v frontalnem in bočnem trku). Hvalevreden je tudi dosežen rezultat pri zaščiti pešcev, za katerega je prenovljena Mazda6 dobila oceno 66% (enako kot njena predhodnica). Na področju varnostnih tehnologij je dosegla prepričljivih 73%.

Že poznane i-ACTIVSENSE varnostne tehnologije smo nadgradili s posodobljenim Mazdinim radarskim tempomatom (MRCC), izboljšanimi adaptivnimi LED žarometi (ALH), Inteligentnim speed asistentom (ISA), Mazdina auto-hold funkcija in 360° kamera. Aktiven motorni pokrov je zaslužen za izboljšano varnost pešcev.

Izjemne vozne lastnosti prav tako prispevajo k odličnemu rezultatu prenovljene Mazde6. Zelo enostavno jo je varno voziti, obenem pa voznika ne prikrajša za Mazdin poznan in priznan občutek zabave pri vožnji.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu