POGONSKI SKLOP ZA NOVO OPEL CORSO GSI OBETA IZJEMNO ZABAVNO VOŽNJO

Objavljeno: 4. 7. 2018

Ko se bo nova Opel Corsa GSi letos poleti v prodajnih salonih (in na cestah) pridružila Insignii GSi, bo voznikom jemala sapo s poskočnim 1,4-litrskim turbo motorjem s 110 kW/150 KM in 220 Nm navora

  • 1,4-litrski turbo motor s šeststopenjskim ročnim menjalnikom je optimalno prilagojen za ovinkaste ceste
  • Izjemno natančna vožnja s športnim podvozjem OPC
  • Sedeži Recaro in športni volan v notranjosti, elementi iz karbona na zunanji strani
  • Zmogljiva Corsa GSi sledi dinamičnim odlikam Insignie GSi

Rüsselsheim. Ko se bo nova Opel Corsa GSi letos poleti v prodajnih salonih (in na cestah) pridružila Insignii GSi, bo voznikom jemala sapo s poskočnim 1,4-litrskim turbo motorjem s 110 kW/150 KM in 220 Nm navora (poraba goriva v l/100 km1: mestna vožnja 7,8–7,9, zunajmestna vožnja 5,2–5,4, kombinirano 6,2–6,3, emisije CO2 v g/km kombinirano 143–147). Oplova mala športnica ni le hitra na štartu (iz mirovanja do 100 km/h pospeši v samo 8,9 sekunde), Corsa GSi osupne tudi z izjemno prožnostjo, saj na poti do največje hitrosti 207 km/h v peti prestavi za pospešek od 80 do 120 km/h potrebuje samo 9,9 sekunde. ‘Žepna raketa’ iz Rüsselsheima je tudi del Oplove ofenzive Euro 6d-TEMP.

Pri razvoju motorja, ki razvije specifično moč več kot 100 KM na liter delovne prostornine, so inženirji z optimizacijo odzivnosti poskrbeli za nadvse zabavno vožnjo po ovinkastih podeželskih cestah. Motor s turbopolnilnikom in šeststopenjskim menjalnikom s kratkimi prestavnimi razmerji namreč navduši z izjemno poskočnostjo v drugi in tretji prestavi pa tudi z razponom največjega navora v območju od 3000 do 4500 vrtljajev v minuti za živahno vožnjo.

Corsa GSi je tudi izjemno natančna: športno podvozje, dobro znano iz različice OPC, in zavore z rdečimi zavornimi čeljustmi zagotavljajo natančno športno vožnjo, izjemno vodenje in kratke zavorne razdalje, še posebej v kombinaciji z 18-palčnimi platišči iz zlitine s pnevmatikami 215/40 R18 z odličnim oprijemom, ki so na voljo za doplačilo.

Izjemno zmogljivost nove Corse GSi dopolnjuje športen videz zunanjosti. Odlikujejo ga značilna oblika z velikimi odprtinami za zajem zraka, izklesan pokrov motornega prostora, izrazit zadnji spojler in natančno oblikovani stranski pragi.

S prednje strani občudovalca pozdravi nagajiv obraz Opla GSi z veliko masko, ki jo krasi satovje, v sredini je Oplov blisk z dvema kriloma ob strani, nemogoče pa je spregledati tudi zunanji ogledali z ohišjem v videzu dirkaškega karbona. Veliki oblikovni elementi s kromirano obrobo so vizualno povezani v vodoravni liniji prek črnih prečnih delov, ki potekajo čez prednji del in skupaj s črno prečno letvijo na pokrovu motornega prostora poudarijo vtis športnika, ki smelo in trdno stoji na cesti. Živahno oblikovanje daje pečat tudi zadnjemu delu. Izrazit zadnji spojler poskrbi za dodaten pritisk ob podlago, športno kromirano izpušno cev pa obdaja obroba v barvi karoserije.

Povsem športen občutek odraža tudi notranjost. Voznik Corse GSi lahko za doplačilo sedi na športnem sedežu Recaro in položi roki na športen volanski obroč. Ko s pomočjo v usnje odete glave prestavne ročice izbere prestavo za speljevanje in pritisne na športne aluminijaste stopalke, se začne pravo uživanje v športni vožnji.


1 Vrednosti pri meritvah WLTP, zaradi primerjave pretvorjene v vrednosti NEDC.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu