OPEL V KNJIŽNICO VIDEO-NAPOTKOV DODAJA SISTEME ZA POMOČ VOZNIKU

Objavljeno: 4. 7. 2018

Opel dopolnjuje svojo knjižnico inovativnih video-napotkov “Tako deluje”.

Opel dopolnjuje svojo knjižnico inovativnih video-napotkov “Tako deluje”. Po uvedbi tovrstnih koristnih informacij z videoposnetki in napotki za uporabo informacijsko-razvedrilnega sistema konec leta 2016 proizvajalec avtomobilov z bogato tradicijo iz Rüsselsheima zbirki dodaja še napredne sisteme za pomoč vozniku (ADAS).

Med novimi videi o naprednih asistenčnih sistemih bo čast premierne predstavitve doletela samodejni regulator hitrosti. Tako kot pri video-napotkih za informacijsko-razvedrilni sistem bo tudi ta kratek video s kombinacijo preproste video animacije in razumljive pripovedi predstavil delovanje tehnologije in pojasnil, kako voznik upravlja s sistemom.

“Oplovi videoposnetki z informacijsko-razvedrilnim sistemom so zabeležili že več kot milijon spletnih ogledov. To jasno potrjuje, da so video-napotki ‘Tako deluje!’ nadvse primeren način za obveščanje naših strank,” je povedal dr. David Voss, vodja oddelka za uporabniško izkušnjo izdelka. “Dopolnitev zbirke s tehnologijo samodejnega regulatorja hitrosti je naslednji velik korak, ki uporabnikom pomaga kar najbolje izkoristiti svoj avto.”Samodejni regulator hitrosti (ali na kratko ACC) je trenutno na voljo z izbranimi različicami Astre, Zafire, Grandlanda X in nove Insignia. Z radarjem in kamero zaznava vozila, ki pred avtom vozijo po istem voznem pasu. Sistem meri in vzdržuje razdaljo do vozila, ki vozi spredaj, in samodejno prilagaja hitrost. Če je avto opremljen z avtomatskim menjalnikom, ga lahko tehnologija celo povsem ustavi. Voznik upravlja sistem s tipkami na volanskem obroču, trenutne nastavitve pa so jasno prikazane na informacijskem zaslonu za voznika.

Angleško različico video-napotkov “Tako deluje” za samodejni regulator hitrosti si lahko ogledate na YouTubu. Video je na voljo tudi s slovenskimi podnapisi, ki jih izberemo v nastavitvah. Opel načrtuje tudi dodatne video-napotke za sisteme, kot je samodejno zaviranje v sili.

Opel je prve video-napotke za sistema Infotainment Navi 900 in R 4.0 objavil decembra 2016. Zdaj je v knjižnici na voljo 11 videoposnetkov s temami od glasovnega upravljanja in prilagoditev osebnim željam do navigacije ter aplikacij Apple CarPlay in Android Auto.

Vsi videi se nahajajo tudi na Oplovi spletni strani opel.si pod zavihkom Infotainment in izbranim vozilom: Opel Infotainment

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu