OPEL INSIGNIA UVAJA NASLEDNJO GENERACIJO SISTEMOV INFOTAINMENT

Objavljeno: 10. 6. 2018

Brezhibne povezave so ‘obvezna oprema’ sodobnih avtomobilov. Danes stranke pričakujejo, da bodo lahko tudi med vožnjo uporabljale spletne storitve. Opel je s svojim pomembnim prispevkom pri tovrstnem razvoju osvojil številne nagrade, kot je “Connected Car Award”.

  • Prihodnost Oplovih sistemov za informacije in razvedrilo: vgrajena navigacija s povezanimi storitvami
  • Intuitivna, elegantna, vrhunska: sistema Multimedia in Multimedia Navi Pro
  • Prek spleta: Live Traffic za nadzor nad prometnimi zastoji ‘v živo’, sprotni pregled cen goriva, posodobitve zemljevidov in še marsikaj
  • Insignia po vaši meri: možnost petih individualnih uporabniških profilov
Rüsselsheim. Brezhibne povezave so ‘obvezna oprema’ sodobnih avtomobilov. Danes stranke pričakujejo, da bodo lahko tudi med vožnjo uporabljale spletne storitve. Opel je s svojim pomembnim prispevkom pri tovrstnem razvoju osvojil številne nagrade, kot je “Connected Car Award” (nagrada za najbolje povezan avto). Strokovnjaki predvidevajo, da se bo hitra rast pospešeno nadaljevala tudi v naslednjem desetletju. Z novima sistemoma za informacije in razvedrilo naslednje generacije je znamka avtomobilov iz Rüsselsheima pokazala, da je pripravljena na naslednjo fazo povezljivosti in popolnega paketa storitev v vozilu. Sistema premierno uvaja Insignia, admiralska ladja v Oplovi paleti modelov.
Nova informativno-razvedrilna sistema Multimedia in Multimedia Navi Pro za Insignio bosta utrdila Oplov vodilni položaj na področju sistemov Infotainment in povezljivosti. Vrhunska funkcionalnost pa ni edina odlika novih sistemov – navdušila bosta tudi z elegantno obliko in intuitivno uporabo. Diagonala velikega barvnega zaslona na dotik meri do osem palcev. Vozniku je na voljo tudi zaslon za prikaz informacij med instrumenti, ki ga odlikujeta visoka ločljivost in jasna razporeditev, sistem Multimedia Navi Pro pa lahko za doplačilo dopolni tudi projekcijski zaslon.
Uporabniki novih sistemov Infotainment v Insignii lahko za povezave uporabijo ‘običajne’ tehnologije, kot sta Bluetooth in priključek USB, in najsodobnejšo integracijo telefona prek aplikacije Apple CarPlay ali Android Auto* (Opel je bil eden prvih proizvajalcev avtomobilov, ki je ponudil to možnost). Oplova vodilna vloga na področju razvedrila in povezljivosti v vozilu dobiva nove razsežnosti. Radio AM/FM je seveda del standardne opreme, za doplačilo pa ga je možno dopolniti z vrhunsko kakovostjo zvoka digitalnega radia DAB+. Hkrati sta lahko s sistemom seznanjena do dva pametna telefona.
Vrhunski sistem Multimedia Navi Pro predstavlja novo generacijo Oplovih vgrajenih navigacijskih sistemov za prihodnost. Med novimi funkcijami so povezane navigacijske storitve za optimalno iskanje točk zanimanja in ciljev poti, spremljanje prometa ‘v živo’ z možnostjo Live Traffic, sprotno obveščanje o cenah goriva, informacije o parkiriščih glede na izbrani cilj in spletne posodobitve zemljevidov. Za dodatno udobje poskrbijo vodenje s 3D zemljevidi, zvezno povečevanje prikaza in listanje, zato bo vožnja sproščena in prijetna.
Ko je sistem povezan (prek seznanjenega pametnega telefona), Live Traffic združuje prometne informacije iz različnih virov. Podatki o morebitnih zastojih in pogojih se redno posodabljajo in upoštevajo pri vodenju po poti. To zagotavlja še natančnejša in pravočasna opozorila in izboljšano navigacijsko usmerjanje. Live Traffic obenem prikaže, na katerih delih poti so zastoji in kakšen dogodek je najverjetnejši vzrok za njihov nastanek.
Da je uporaba kar se da preprosta, je uporabniški vmesnik sistemov Multimedia in Multimedia Navi Pro zasnovan na novo, intuitivna razvrstitev področij pa omogoča neposreden dostop do glavnih domen (npr. zvok, telefon, navigacija) prek vstopnega zaslona. Ergonomski elementi za preprosto upravljanje so podobni kot pri tabličnem računalniku, vključno s kretnjami, kot je poteg s prsti. Voznik lahko sistem Infotainment upravlja tudi s stikali na volanskem obroču, Multimedia Navi Pro pa ‘uboga’ tudi ukaze vgrajenega glasovnega upravljanja (velja le za nekatere jezike).
Da je voznik povsem usklajen s svojo Insignio, nudi sistem Multimedia Navi Pro naslednje generacije personalizacijo s pomočjo uporabniških profilov. Do pet različnih voznikov lahko določi svoj profil, ki omogoča shranjevanje številnih nastavitev od klimatske naprave do izbrane zvočne slike sistema v vozilu. Ker so najljubši cilji, seznami predvajanj in točke zanimanja shranjeni v personaliziranem profilu, se lahko voznik povsem osredotoči na vožnjo. V prihodnosti bosta posameznemu uporabniku prilagojena tudi iskanje in vodenje na osnovi individualnih vzorcev vožnje.
Nova generacija sistemov za informacije in razvedrilo bo najprej na voljo s paleto modelov Insignie (Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer in GSi). Multimedia in Multimedia Navi Pro bosta uporabnike pritegnila z elegantno obliko, vrhunsko funkcionalnostjo in intuitivnim upravljanjem. V nadaljevanju letošnjega in v naslednjem letu bosta sistema na voljo tudi z drugimi modeli, kar bo dodatno utrdilo Oplov ugled vodilnega ponudnika tehnologij za povezave in razvedrilo v avtomobilih.

*Podjetje Google trenutno za slovenski trg še ni lansiralo aplikacije Android Auto.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu