OPEL BO DO LETA 2020 NA TRG POSLAL OSEM POVSEM NOVIH ALI OSVEŽENIH MODELOV

Objavljeno: 11. 10. 2018

OPEL NADALJUJE Z OFENZIVO PRODUKTOV PACE! TER TAKO ODGOVARJA NA ŽELJE UPORABNIKOV IN ZAGOTAVLJA SKLADNOST S STROGIMI ZAHTEVAMI PREDPISOV GLEDE...

  • Jasna smer: izrazitejša osredotočenost na uporabnike in uspešnost trgovcev
  • V žarišču bodo segmenti z velikimi količinami in veliko rastjo, do leta 2020 sledijo tri ključne novosti: povsem nova Corsa in Vivaro ter naslednik Mokke X
  • Zagotavljanje ciljev glede CO2 z najsodobnejšo tehnologijo: štiri elektrificirana vozila do konca leta 2020, 100-odstotna elektrifikacija do leta 2024, nadaljnje izboljšave motorjev z notranjim zgorevanjem

Rüsselsheim. Opel nadaljuje z ofenzivo produktov PACE! ter tako odgovarja na želje uporabnikov in zagotavlja skladnost s strogimi zahtevami predpisov glede emisij CO2, ki bodo po vsej Evropi začeli veljati leta 2020. Prihodnja paleta modelov bo zagotovila trajnostno in uspešno prihodnost tako podjetju kot njegovemu omrežju pooblaščenih trgovcev. Opel bo od začetka leta 2019 do konca leta 2020 na trg poslal osem povsem novih ali osveženih modelov, največji delež naložb pa usmerja v velikoserijske in dobičkonosne segmente. Tako bo Opel zagotovil eno najbolj svežih palet modelov med velikoserijskimi proizvajalci.

Z načrtom PACE! se je Opel jasno zavezal, da bo na trg vsako leto poslal vsaj en povsem nov model. Leta 2019 bo Opel začel prodajati novo generacijo prodajne uspešnice Corse in naslednika Vivara, ki bo na voljo kot lahko gospodarsko vozilo in vozilo za prevoz oseb. Kupci bodo lahko izbrali tudi dodatne različice in stopnje opreme Comba, kar bo znatno pomladilo paleto lahkih gospodarskih vozil. Naslednik izjemno priljubljene Opel Mokke X bo sledil leta 2020 in bo imel osrednjo vlogo pri strategiji povečanja deleža prodaje Oplovih športnih terencev s 25 na 40 odstotkov do leta 2021.

“Opel bo električen” je bila ena od zavez v sklopu načrta PACE! novembra 2017. Poleti leta 2019 bodo trgovci začeli sprejemati naročila za povsem električno novo petsedežno Corso in za Grandlanda X PHEV, ki ga bodo izdelovali v Eisenachu. Do konca leta 2020 bo imel Opel v ponudbi skupno štiri elektrificirane modele, ki bodo poskrbeli za obilico uživanja v vožnji, povpraševanje po e-avtih pa bo iz nišnega segmenta prerastlo v velike serije. Do leta 2024 bo na voljo elektrificirana različica vseh Oplovih modelov. Z izjemno zanimivo ponudbo – tehnično in finančno – bo Opel zagotovil dostopno elektromobilnost širšemu krogu uporabnikov, obenem pa bo še naprej izboljševal motorje z notranjim zgorevanjem.

Zaradi zagotavljanja skladnosti s predpisi glede emisij CO2 in osredotočanja na količinske segmente Opel po koncu življenjskega cikla ne bo zamenjal modelov ADAM, KARL in Cascada, ampak bodo ostali naprodaj do konca leta 2019. S posodobljeno paleto bo Opel v letu 2020 še naprej pokrival približno 80 odstotkov količinskega trga – in to z znatno večjo učinkovitostjo in osredotočenostjo na uporabnike ob sočasni poenostavitvi.

“V skladu s strogimi predpisi glede emisij CO2 smo odgovorni za oblikovanje trajnostne prihodnosti podjetja in pooblaščenih trgovcev z izjemno konkurenčno paleto osebnih in lahkih gospodarskih vozil. Opel bo nudil za vožnjo zabavne avtomobile, oblikovane tako, da nagovarjajo čute in čustva, vključno z nadvse konkurenčnimi lahkimi gospodarskimi vozili, kot sta novi Combo in Vivaro. Uporabnike bosta navduševala obsežna uvedba inovativnih tehnologij in dostopna elektrifikacija,” je povedal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “Pred kratkim osvojene nagrade, kot je IVOTY 2019 (Mednarodni dostavnik leta) za našega Comba, dokazujejo, da smo na pravi poti.”

Nemški proizvajalec s skoraj 120-letno avtomobilsko tradicijo pri vseh novih modelih gradi na platformah Groupe PSA in inovativnih pogonskih tehnologijah. Opel je letos osupljivo dokazal svojo učinkovitost: celotna Oplova paleta modelov, ki so na voljo pri trgovcih, je bila pravočasno pripravljena na prehod na novi standardni svetovno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila WLTP. Poleg tega je Opel že povsem pripravljen na novi emisijski standard Euro 6d-TEMP: 127 modelov Oplovih osebnih vozil je skladnih z zahtevami, ki bodo za vsa na novo registrirana vozila veljale od septembra 2019. “Skladnost z zahtevami standarda Euro 6d-TEMP je del strategije, da prevzamemo vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij vozil, in ključni steber našega pristopa z osredotočenostjo na uporabnike. Kdor danes kupi novega Opla, se mu ni treba bati prepovedi uporabe v središču mesta, o katerih se toliko govori v zadnjem času,” je povedal Lohscheller.


Oglasite se v naši poslovalnici Kolmanič & Dokl, Industrijska ulica 1, 9000 Murska Sobota in si oglejte bogato ponudbo vozil Opel.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu