NOVI NAJBOLJŠI DRUŽINSKI PRIJATELJ – INOVATIVNI OPEL COMBO LIFE

Objavljeno: 10. 6. 2018

Opel nadaljuje s svojo ofenzivo izdelkov, saj na trg pošilja še novi model Opel Combo Life, čudovit družinski avto, poln inovacij, s katerimi je vse mogoče. Combo pete generacije temelji na novi arhitekturi. Je izjemno prostoren, praktičen in vsestranski, opremljen z drsnimi zadnjimi vrati na eni ali obeh straneh. • Povsem nov: z novo arhitekturo je Combo pete generacije popoln družinski avto
 • Vaša izbira: dolga ali kratka različica, obe s petimi ali sedmimi sedeži
 • XXL: prostornina prtljažnika od najmanj 597 litrov do 2693 litrov
 • Tipičen Opel: številni sistemi za pomoč vozniku in odličen Infotainment
 • Izjemna preglednost: projekcijski zaslon in vzvratna kamera z zornim kotom 180°
 • Oplovi oblikovni poudarki: čvrsta in robustna oblika, žarometi s tipičnimi Oplovimi krilci
 • Kmalu na voljo: začetek prodaje v začetku poletja, dobava ob koncu leta


Bled. Opel nadaljuje s svojo ofenzivo izdelkov, saj na trg pošilja še novi model Opel Combo Life, čudovit družinski avto, poln inovacij, s katerimi je vse mogoče. Combo pete generacije temelji na novi arhitekturi. Je izjemno prostoren, praktičen in vsestranski, opremljen z drsnimi zadnjimi vrati na eni ali obeh straneh in ga je možno naročiti v kratki (4,40 metra) ali dolgi (4,75 metra) različici ter s petimi ali sedmimi sedeži. Z novim Opel Combom Life boste junak lokalne športne ekipe, ko bo treba na tekmo odpeljati sedem članov moštva z vso potrebno športno opremo. Vaš družinski podmladek bo užival na treh individualnih zadnjih sedežih, ki so vsi opremljeni z držali za namestitev otroških sedežev Isofix, skozi panoramsko streho pa se bodo lahko navdušeno zazrli v nebo. Novi Opel Combo Life bo z izjemno prostornostjo navdušil tudi vaše prijatelje in zagotovo si ga bodo želeli sposoditi za kakšen skok v najbližjo znamenito švedsko trgovino s pohištvom.
Še bolj osupljivo novi Opel Combo Life dviga letvico na področju tehničnih ambicij v tem segmentu, raven varnosti in udobja pa dosegata novo razsežnost. Opremljen je s tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, dobro znanimi iz segmenta kompaktnih vozil ali športnih terencev, kot so opozorilo ob voznikovi utrujenosti, vzvratna kamera s prikazom iz ptičje perspektive z zornim kotom 180°, projekcijski zaslon in IntelliGrip ter s funkcijami za udobje, med katere zagotovo sodita ogrevanje sedežev in ogrevanje volana z usnjenim oblazinjenjem. Novost v Oplovi zbirki asistenčnih sistemov je zaščita stranice (Flank guard), ki vozniku pomaga pri počasnem zavijanju. Za povrh novi Opel Combo Life očara tudi s svojim videzom, saj ga odlikujejo drzna skladnost ter čvrste in mišičaste poteze.
“Novi Opel Combo Life je ključno vozilo v naši ofenzivi modelov. Naš novinec bo s svojo vsestranskostjo in prostornostjo v kombinaciji z izjemno ponudbo ultra-sodobnih sistemov za pomoč vozniku, ki omogočajo varnejšo vožnjo in prijetnejša potovanja, zagotovo pritegnil družine,” je povedal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “Ta avto ima velik potencial za rast znamke in nudi priložnost, da z novim zanosom osvojimo zelo pomemben segment majhnih enoprostorcev.”

Prijazne ultra-sodobne tehnologije in asistenčni sistemi
Novi Opel Combo Life prinaša veliko tehnološko naprednih varnostnih funkcij in funkcij za večje udobje ter postavlja znatno višja merila v svojem segmentu. Opel je uresničil želje uporabnikov, da bi bile tehnološko izjemne rešitve dostopne tudi družinam in je poskrbel za bogato paleto možnosti, ki so nadvse uporabne pri vsakodnevnih vožnjah.
Med temi inovativnimi, tehnološko naprednimi in z varnostjo povezanimi rešitvami so tudi:
 • Projekcijski zaslon (Head up display), ki zmanjša motnje s projekcijo najpomembnejših podatkov o vožnji neposredno v voznikovem zornem kotu, da lahko s pogledom ves čas spremlja promet.
 • Opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili[1] (Forward collision alert with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking) pomaga preprečiti nezgode. Sistem ne poskrbi le za zvočno in vizualno opozorilo, temveč v primeru hitrega zmanjševanja razdalje do ovire brez voznikovega ukrepanja tudi samodejno zavira.
 • Naprej usmerjena kamera Opel Eye (Opel Eye front camera) je dobro znana iz Oplovih prodajnih uspešnic, kot so Astra, Corsa in Mokka X. Obdeluje različne podatke in je osnova asistenčnih sistemov, kot sta prepoznavanje prometnih znakov (Speed Sign Recognition) in pomoč pri ohranjanju voznega pasu (Lane Keep Assist).
 • Samodejni regulator hitrosti (Automatic Cruise Control) prilagodi hitrost glede na vozilo, ki vozi spredaj.
 • Sistem za inteligentno prilagajanje hitrosti (Intelligent Speed Adaptation) voznika obvesti, da je prepoznavanje prometnih znakov zaznalo novo omejitev hitrosti. Če sta vključena regulator hitrosti ali omejevalnik hitrosti, sistem voznika povpraša (prikaz sporočila med instrumenti), ali želi hitrost prilagoditi skladno s prikazanim sporočilom.
 • Opozorilo ob voznikovi utrujenosti (Driver Drowsiness Alert) glede na slog vožnje oceni stopnjo utrujenosti in vozniku predlaga, da si na naslednjem počivališču privošči zaslužen odmor.
Varnejše in preprostejše parkiranje omogočajo:
 • Zaščita stranice[2] (Flank Guard) – novost v Oplovi ponudbi sistemov za pomoč pri parkiranju in manevriranju. Vozniku pomaga pri počasnem zavijanju in ga opozori na morebitno tveganje trka stranice vozila v oviro (stebriček, ogrado, zid ali drugo vozilo). Zaščita stranice vključuje dvanajst senzorjev, nameščenih po celotnem obodu vozila. Z njimi analizira okolico in voznika na zaznano oviro opozori s prikazom na zaslonu sistema za informacije in razvedrilo. Vizualno opozorilo spremlja tudi zvočni signal.
 • Panoramska vzvratna kamera (Panoramic Rear View Camera) z zornim kotom 180 stopinj poveča pregled nad območjem za vozilom, da lahko voznik vidi druge udeležence v prometu, ki se mu pri vzvratni vožnji bližajo z ene ali druge strani.
 • Napredni parkirni pomočnik (Advanced Park Assist) dodatno olajša parkiranje. Prepozna primerna parkirna mesta in samodejno parkira vozilo. Prav tako omogoča samodejno vožnjo iz parkirnega mesta. V obeh primerih voznik upravlja samo s stopalkami in prestavlja.
Pustolovskim družinam, ki se rade podajo na dogodivščine stran od asfalta, ne bo treba skrbeti o stanju cestišča, saj imajo na voljo dovršeno rešitev:
 • Za doplačilo lahko izberejo nadzor oprijema IntelliGrip, ki ga je uvedel Grandland X; ta z elektronskim prednjim diferencialom prilagaja porazdelitev navora med prednjima kolesoma, po potrebi omogoči zdrs kolesa, pri vozilih z avtomatskim menjalnikom pa prilagodi točke prestavljanja in odziv dušilne lopute. Tako zagotovi najboljši oprijem in stabilno vodenje Comba Life na blatnih ali zasneženih cestiščih ter v blatu in na pesku.
Za prijetnejše zimske pobege poskrbijo različne funkcije, ki zagotavljajo večje udobje:
 • Ogrevan volanski obroč z usnjenim oblazinjenjem je nekaj posebnega v tem segmentu, voznikom Comba Life pa ne bo več treba skrbeti zaradi mrzlih dlani.
 • Ogrevana prednja sedeža preženeta mraz in poskrbita za dobro počutje.
 • Dodatni grelec deluje neodvisno od motorja in lahko že pred odhodom ogreje vozilo. Za prijetno temperaturo lahko aktivirate dodatni grelec s pomočjo časovnega stikala ali z daljinskim upravljalnikom.

Combo Life je na voljo tudi z za Opla značilnimi najsodobnejšimi sistemi za informacije in razvedrilo, združljivimi z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto (aplikacija je blagovna znamka podjetja Google, ki zaenkrat še ne izdal različico za Slovenijo) ter do osempalčnim kapacitativnim barvnim zaslonom na dotik. Da se bodo potniki še bolj zabavali, poskrbijo različne možnosti za polnjenje naprav. Priključki USB v prvi in drugi vrsti zagotavljajo, da bodo tablice in pametni telefoni polni tudi med spremljanjem najljubših otroških junakov na YouTubu. 230-voltna vtičnica v prostoru za noge spredajomogoča celo priklop prenosnega računalnika. To pa še ni vse: z induktivno polnilno podlogo pod stikali klimatske naprave je možno brezžično napolniti združljive pametne telefone.
Prijazen do družine: prostoren, udoben, vsestranski
Morda je široka paleta tehnološko naprednih rešitev najnovejšega orožja Oplove ofenzive modelov marsikoga presenetila, zagotovo pa je v skladu s pričakovanji njegova izjemna vsestranskost. Na voljo je kot 4,4 metre dolga standardna različica ali kot 35 centimetrov daljša velika različica, za doplačilo z zadnjimi drsnimi vrati na obeh straneh. Obe izvedbi sta visoki 1,8 metra, prav tako lahko kupci v obeh primerih izberejo pet ali sedem sedežev, da se bodo lahko na prijetne počitnice v vsem udobju odpravile tudi velike družine z dvema zlatima prinašalcema.
Prevoz velikih količin prtljage, obilice športne opreme ali celo velikih psov do izbranega počitniškega cilja je za lastnike Opel Comba nekaj običajnega. Prostornina prtljažnika petsedežne različice s standardno dolžino znaša najmanj 597 litrov[3]. Vsi, ki potrebujejo še več prostora, lahko izberejo različico z dolgo medosno razdaljo, v kateri meri prostornina prtljažnika najmanj 850 litrov3.
Combo Life pa ni le prostoren in udoben družinski enoprostorec. Hitro se prelevi v manjše dostavno vozilo. S poklopljenimi zadnjimi sedeži se prostornina prtljažnika standardne različice poveča za več kot trikrat in meri 2126 litrov[4], zato prevoz opreme za kampiranje, koles ali velikih paketov od točke A do točke B ne predstavlja težav. Seveda tudi v tem primeru daljša različica Comba Life s poklopljenimi zadnjimi sedeži nudi več prostora. Pri tej konfiguraciji je za tovor na voljo osupljivih 2693 litrov4. Razvijalci so pomislili tudi na prevoz dolgih predmetov. V ta namen je možno sovoznikov sedež poklopiti poravnano z zadnjimi sedeži, kar podaljša prostor za tovor in omogoča celo prevoz jadralnih desk. Da je izkoriščena tudi pogosto moteča vrzel med prtljago in prtljažnimi vrati, si lahko kupci za doplačilo podobno kot v prestižnih športnih terencih omislijo prtljažna vrata z oknom, ki ga je možno odpreti ločeno.
Možnosti namestitve v drugi vrsti bodo pri obeh različicah poskrbele za individualne želje. Kupci bodo imeli možnost izbire med standardno sedežno klopjo v drugi vrsti z razdelitvijo v razmerju 60:40 in tremi individualnimi sedeži s priročnim poklopom iz prtljažnika[5]. V obeh primerih bodo standardna držala Isofix na vseh treh sedežih omogočala namestitev treh otroških sedežev, kar je prava redkost na trgu. Vsak sedež je opremljen tudi s sidriščem za zgornji pritrdilni jermen, ki z zmanjšanjem pomika in nagiba naprej usmerjenega otroškega sedeža v primeru čelnega trčenja zmanjša tveganje za poškodbe otroka. Obenem drsna vrata olajšajo dostop do zadnjega dela prostora za potnike.
Ne glede na to, ali na zadnjih sedežih potujejo odrasli ali otroci, bodo zagotovo uživali v čudovitem pogledu na nebo, ki ga omogoča panoramsko strešno okno za doplačilo. Lahko se bodo zazrli v zvezde ali se prepustili božanju toplih sončnih žarkov – če pa bodo ti premočni, zadošča pritisk na stikalo v stropni konzoli in senčnik z električnim pomikom zastre strešno okno in poskrbi za popolno zaščito. Panoramsko strešno okno zagotavlja občutek večje prostornosti in obenem poudari prijetno in svetlo kabino.


Najboljši prijatelj na potovanjih
Možnosti za shranjevanje v Combu Life so v skladu z vsestranskostjo vozila in postavljajo merila v segmentu. V velikem predalu v sredinski konzoli je dovolj prostora za vse od 1,5-litrske plastenke do pametnega telefona in od denarnice do tabličnega računalnika. Poleg tega lahko potniki na prednjih in zadnjih sedežih predmete shranijo v velikih žepih v vratih. Potniki na zadnjih sedežih lahko tablice spravijo v žepa na hrbtišču prednjega sedeža, voznik in sovoznik pa lahko uporabita zgornji ali spodnji predal. Zgornji predal je idealen za večje predmete, saj je zaradi vgradnje varnostne blazine za sovoznika v strop še posebej prostoren. A to še ni vse. Če kupec za doplačilo naroči panoramsko strešno okno, je Combo Life opremljen tudi s stropnim predalom, ki sega od sredine vozila in je standardno osvetljen z lučkami LED. V tej konfiguraciji prinaša novinec tudi velik 36-litrski zaboj za shranjevanje nad zadnjo polico v prtljažniku. Ta omogoča, da pametno izkoristimo prostor, ki ga sicer uporabimo samo pri natovarjanju vozila do stropa – ne da bi oviral pogled na promet za vozilom s pomočjo vzvratnega ogledala. Shranjevalni zaboj je idealen za obleke, knjige ali igračke, kot je najljubši medvedek. Stvari lahko vanj vstavimo z zadnje strani, ko je prtljažnik odprt, ali prek posebnega okna, s katerim so lahko za doplačilo opremljena prtljažna vrata, prav tako pa je dostopen iz notranjosti vozila, saj so na prednji strani zaboja dvojna drsna vratca.
Kdor potrebuje še več prostora in možnosti za shranjevanje ter želi vleči manjšo prikolico (prikolica z maso do 1500 kg), lahko vozilo za doplačilo naroči s fiksno ali odstranljivo vlečno kljuko. Za kar najbolj varno vožnjo je Opel Combo Life pri naročilu z vlečno kljuko standardno opremljen tudi z nadzorom stabilnosti prikolice (Trailer Stability Control - TSC). Ta dodatna funkcija programa ESP v primeru zanašanja oziroma nihanja stabilizira prikolico ali upočasni vozilo, če je treba. Če nevarnost kljub tem ukrepom ni odpravljena, sistem dodatno zmanjša navor motorja in zavira vozilo, da kar se da hitro zapusti kritično območje hitrosti.


Prijazen videz: uravnovešen, čvrst, samozavesten
Novi Combo Life iz množice ne izstopa le s tehnološko naprednimi rešitvami, izjemno prostornostjo in vrhunsko vsestranskostjo. Odlikujejo ga tudi privlačna razmerja. V primerjavi z drugimi avtomobili v tem segmentu ima krajši prednji previs in višji pokrov motornega prostora. Njegov videz odraža uravnovešenost, čvrstost in samozavest. S prednje strani je viden značilen Oplov pečat z izklesanimi podrobnostmi, ki poudarijo občutek natančnosti in zanesljivosti. Visok pokrov motornega prostora z dvema izrazitima linijama, ki potekata od vetrobranskega stekla do maske, poudari stabilnost vozila. Na avtu prevladuje prednja maska, ki jo dopolnjujejo žarometi z dnevnimi LED lučmi in značilnimi Oplovimi krilci. Kromirani krili na maski objemata Oplov blisk. Izraziti obodi blatnikov, povezani s stranskimi pragi, dodatno poudarijo stabilnost Opel Comba Life. Zadnji del avta je zelo linearen, sledi navpičnemu oblikovanju, ki poudarja izjemno praktičnost vozila, in omogoča neoviran dostop do prtljažnega prostora.
V notranjosti je imela odločilno vlogo ergonomija voznikovega prostora, kokpit je odlično organiziran, saj voznik preprosto najde in doseže vse krmilne elemente. Sredinska konzola je jasno razdeljena na tri različna področja. V zgornjem delu je največ prostora namenjeno sistemu za informacije in razvedrilo. Pod njim so krmilni elementi za upravljanje ogrevanja in prezračevanja, čisto spodaj pa je še odlagališče s prostorom za pollitrsko plastenko ali pločevinko s pijačo. Kromirani poudarki na z usnjem oblazinjenem volanskem obroču, kljukah vrat in prezračevalnih šobah dodatno poudarijo značaj vozila.
Za pogon Opel Comba Life bodo lahko kupci izbirali med različnimi bencinskimi motorji z neposrednim vbrizgom in dizelskimi motorji, obe vrsti pa delujeta s turbopolnilnikom. Vsi pogoni zmogljivost za uživanje v vožnji dopolnjujejo z varčnim delovanjem. Motorji so usklajeni s pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa je prvič v tem segmentu na voljo tudi osemstopenjski avtomatski menjalnik.


[1] Deluje samodejno pri hitrostih nad 5 km/h in do 85 km/h. Od 5 do 30 km/h deluje upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja s stopnjo 0,9 g. Pri hitrosti od 30 do 85 km/h lahko sistem s samodejnim zaviranjem hitrost zmanjša za največ 22 km/h. Za večje zmanjšanje hitrosti mora zavirati voznik.
[2] Deluje pri hitrostih do 10 km/h
[3] Merjeno do vrha naslonjala zadnjega sedeža.
[4] Merjeno do stropa.
[5] Na voljo od leta 2019.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu