NOVA OPEL ZAFIRA LIFE: Lep, prilagodljiv in učinkovit enoprostorec!

Objavljeno: 28. 1. 2019

Kar se je leta 1999 začelo s prvo generacijo, se natanko 20 let pozneje nadaljuje s povsem na novo razvito četrto generacijo modela.


  • V novi razsežnosti: pred nami je naslednja generacija velikega enoprostorca
  • V treh dolžinah: Opel Zafira Life nudi prostor za do devet potnikov
  • V najboljši kondiciji: izrazit nastop z jasnim oblikovalskim jezikom in skladnimi razmerji
  • Vrednote v notranjosti: salonsko udobje s premičnimi usnjenimi sedeži in panoramsko streho
  • V nekaj sekundah: zamah z nogo zadošča, da s pomočjo elektrike odprete drsna vrata
  • V kratkem: svetovna premiera v Bruslju 18. januarja 2019, možnost naročila od februarja 2019 naprej
  • V prihodnje: povsem električna različica Opel Zafire Life sledi leta 2021

Rüsselsheim. Lepi, prilagodljivi in učinkoviti enoprostorci se imenujejo Zafira. Kar se je leta 1999 začelo s prvo generacijo, se natanko 20 let pozneje nadaljuje s povsem na novo razvito četrto generacijo modela. Opel Zafira Life je enoprostorec, ki navdušuje z zabavno vožnjo in udobjem velikega osebnega avta po meri. Zafira Life je na voljo v treh dolžinah –različica “Small” je dolga 4,60 metra, “Medium” meri 4,95 metra, različica “Large” pa je še 65 cm daljša in je skoraj enako dolga kot Vivaro Combi. Tako Zafira Life pokriva kar tri segmente vozil in uvaja nova merila med večsedežnimi enoprostorci.

Zafira Life obenem izpolni vse želje – od izjemno vsestranske notranjosti, udobja in dovršenih sistemov za pomoč vozniku do vrhunskih sistemov za informacije in razvedrilo, projekcijskega zaslona in samodejnega regulatorja hitrosti, ki deluje s pomočjo kamere in radarja. Varnostno zasnovo nove Zafire Life so pri Euro NCAP nagradili z najvišjo oceno – petimi zvezdicami. Sodobne tehnologije dopolnjuje sproščen videz z značilnim Oplovim obrazom, poredno izbočenimi blatniki in posrečenimi razmerji s kratkimi previsi. Dvodelna panoramska streha in pokrov prtljažnika z ločenim odpiranjem zadnjega stekla nadgradita videz zunanjosti. Opel Zafira Life se bo svetu prvič predstavila 18. januarja 2019 na avtosalonu v Bruslju (dnevi za javnost bodo od 19. do 27. januarja 2019), že od februarja naprej pa jo bo mogoče tudi naročiti.

Za kar najboljši pogon tudi zunaj utrjenih poti je Zafira Life opremljena z domišljenim nadzorom oprijema IntelliGrip. Ob uvedbi na trg bo mogoče naročiti tudi različico s štirikolesnim pogonom. Štirikolesni pogon bodo prispevali strokovnjaki za terensko vožnjo iz podjetja Dangel. Poleg tega bo novinec od začetka leta 2021 na voljo tudi v povsem električni različici, kar predstavlja naslednji mejnik na poti k elektrifikaciji znamke. Opel bo zagotovo električen.

Z novo Zafiro Life Opel nadaljuje z uvajanjem svojega strateškega načrta PACE! Do konca leta 2020 bo proizvajalec s sedežem v Rüsselsheimu na trg poslal osem povsem novih ali prenovljenih modelov – med njimi tudi naslednjo generacijo prodajne uspešnice Corsa. Podjetje skrbi za naložbe v dobičkonosne in rastoče segmente z visokim obsegom prodaje. Opel bo kmalu imel najmlajšo paleto modelov med vsemi proizvajalci serijskih avtomobilov.

En model, tri dolžine: Zafira Life za vsak namen

Kratka različica Zafira Life “Small” sodi med kompaktne kombije, a nudi bistveno več prostora in sedeže za do devet potnikov, kar je posebnost v tem razredu. Obenem prepriča s svojim majhnim obračalnim krogom (11,3 metra), izjemno gibčnostjo in drsnimi vrati s senzorskim nadzorom na obeh straneh, ki jih lahko z zunanje strani električno odprete z zamahom z nogo, podobno kot prtljažna vrata Opel Astre Sports Tourer in Insignie Sports Tourer. Tudi ta funkcija je edinstvena v tem segmentu. Zafira Life “Medium” (tako kot Zafira Life “L”) ima za 35 centimetrov daljšo medosno razdaljo (3,28 metra) in s tem več prostora za noge potnikov na zadnjih sedežih, tako da se lahko uspešno meri s srednje velikimi kombiji segmenta D. V primerjavi s tekmeci je Opel opremljen z velikimi prtljažnimi vrati za preprostejši dostop in lažje natovarjanje/raztovarjanje, skupna nosilnost pa znaša več kot eno tono. 5,30 metra dolga Opel Zafira Life “Large” se lahko pomeri tudi z večjimi kombiji.

Prav v tem segmentu je veliko povpraševanje po vrhunsko opremljenih vozilih za prevoz oseb. Opel zato z vsemi različicami Zafire Life nudi usnjeno oblazinjenje sedežev, ki so s pomočjo aluminijastih vodil zlahka nastavljivi. Na voljo so konfiguracije s petimi, šestimi, sedmimi ali osmimi usnjenimi sedeži. Poklop naslonjala sovoznikovega sedeža omogoča prevoz do 3,5 metra dolgih predmetov. Da bi v Zafiri Life “S” prostornino prtljažnika (do strehe) povečali na 1500 litrov, je mogoče sedeže v tretji vrsti preprosto poklopiti. Z odstranitvijo sedežev (enako preprosto jih lahko nato spet vgradite) se prostor za prtljago poveča na kar 3397 litrov.

Za obe različici z dolgo medosno razdaljo je na voljo razkošna stopnja opreme “Lounge” – sprednja sedeža sta električno ogrevana in opremljena z masažno funkcijo, za njima so štirje usnjeni sedeži z udobno širino sedeža 48 centimetrov, ki jih je mogoče premikati: Pomembni gostje si bodo torej lahko sedeli nasproti z veliko prostora za noge. Premično mizico je možno v nekaj potezah zložiti in si zagotoviti prostor za shranjevanje manjših predmetov. Potniki lahko za polnjenje svojih prenosnih naprav uporabijo 230-voltno vtičnico.

Večina različic Zafire Life je visokih manj kot 1,90 metra, zato lahko brez težav zapeljete v vse običajne podzemne garaže, kar je pomembno pri uporabi za prevoz hotelskih gostov, pa tudi za vse zasebne uporabnike, ki bi radi svoj avto neomejeno parkirali.

Vse pod nadzorom: projekcijski zaslon, opozarjanje na nevarnost naleta in vzvratna kamera

Rezultat iskanja slik za opel zafira life inside

Novi Oplov enoprostorec ima inovativne sisteme za pomoč vozniku. Prednja kamera in radar preverjata dogajanje pred vozilom. Sistem prepozna celo pešce, ki prečkajo cesto in pri hitrostih pod 30 km/h sproži zaviranje v sili. Inteligentni regulator hitrosti samodejno vzdržuje razdaljo do vozila, ki vozi spredaj, in lahko zmanjša hitrost vse do 20 km/h, če je treba. Pomoč za ohranjanje voznega pasu in nadzor voznikove zbranosti pomagata vozniku in ga opozorita, da potrebuje premor, če je predolgo za volanom. Asistenca za dolge luči pri hitrostih nad 25 km/h samodejno preklaplja med zasenčenimi in dolgimi lučmi. Nekaj posebnega v tem segmentu je tudi barvni projekcijski zaslon, ki prikazuje hitrost, razdaljo do vozila spredaj in navigacijske napotke.

Zafira Life bo tekom leta 2019 ponudila tudi novo storitev s telematiko Opel Connect. S koristnimi funkcijami kot so navigacija v živo s sprotnimi prometnimi informacijami, neposredno povezavo s službo za pomoč v primeru okvare in s klicem v sili so lahko voznik in sopotniki v Zafiri Life vselej brez skrbi. Z rdečo tipko za pomoč v sili lahko v nekaj sekundah obvestite ustrezne službe; če se v primeru nezgode sprožijo zategovalniki pasov ali varnostne blazine, se klic v sili aktivira samodejno.

V velikih vozilih je posebno pomembna dobra vsestranska preglednost, na primer pri mestni vožnji med zavijanjem v desno ali v ozkih stranskih ulicah. Radarska tipala spredaj in zadaj bdijo nad vsakim mrtvim kotom in voznika takoj opozorijo na ovire pri parkiranju ali približevanje vozilom ali pešcem. Vzvratna kamera sliko prenaša na notranje ogledalo ali sedem-palčni zaslon – v drugem primeru s 180-stopinjskim kotom iz ptičje perspektive.

Veliki sedem-palčni zaslon na dotik je na voljo s sistemoma za informacije in razvedrilo Multimedia in Multimedia Navi. Oba sistema omogočata integracijo pametnega telefona prek aplikacij Apple CarPlay in Android Auto. Pri sistemu Multimedia Navi je vključena evropska navigacija s 3D prikazom zemljevida. Znamenitosti velikih mest so prikazane v polni HD-kakovosti. Na dolgih vožnjah lahko zemljevid po želji prikaže zemljepisne danosti vzdolž poti. Navigacijski sistem zahvaljujoč funkciji Opel Connect razpolaga s sprotnimi prometnimi informacijami, da zagotavlja najboljši pregled nad trenutnim stanjem v prometu. Z vsemi stopnjami opreme so na voljo tudi zmogljivi zvočni sistemi. V najzmogljivejši različici potnike razvaja vrhunski zvok, ki ga predvaja deset odličnih zvočnikov.
Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu