Nova Mazda3 na Euro NCAP dosegla oceno 5 zvezdic

Objavljeno: 4. 6. 2019

Nova Mazda3 je na Euro NCAP preizkusih dosegla najvišjo oceno petih zvezdic. Po lanskoletnem sprejetju novih in občutno strožjih testnih kriterijih je to že drug Mazdin model, ki je dosegel najvišjo oceno.

Nova Mazda3 se je odlično odrezala v vseh štirih kategorijah Euro NCAP – odrasli potniki, otroci, pešci in varnostni asistenti. To lahko pripišemo trem ključnim faktorjem. Prvi je uporaba najnovejše Skyactiv zasnove vozila, ki se ponaša z izjemno togo in lahko karoserijo, katera je v najvišji možni meri sposobna prevzeti energijo trka in ustrezno zaščiti potnike v vozilu. Druga je širok nabor naprednih i-Activsense varnostnih tehnologij, ki vozniku pomagajo identificirati morebitne nevarnosti in aktivno vplivajo na zmanjšanje poškodbe avtomobila in potnikov. Tretji pa je izboljšana zaščita pešcev.

Z izjemnim 98% doseženim rezultatom pri zaščiti odraslih potnikov, je nova Mazda3 dosegla največje možne točke pri čelnem trčenju s polnim prekrivanjem, kakor tudi pri stranskem trku z drugim avtomobilom in drogom. Mazdin sistem za samodejno zaviranje v sili je prejel najvišje možno število točk, saj je pri nižjih hitrostih uspešno preprečil vse trke.

Odlična ocena za zaščito otrok (87%) vključuje največje možno število točk za zaščito otrok v dinamičnih preskusih, z vsemi točkami pri čelnem in bočnem trku. Odličen rezultat tudi za varnost pešcev (81%), z maksimalnimi točkami za predel nog in medenice. Na področju varnostnih tehnologij, je nova Mazda3 z uporabo naprednih i-Activsense varnostnih tehnologij dosegla prepričljivih 73%.

Vrhunska vozna dinamika vseh Mazdinih modelov je potrditev izjemnega truda podjetja pri snovanju naprednih Skyactiv tehnologij. Prav tako k odličnemu rezultatu nove Mazde3 prispevajo tudi linearno, odzivno in predvidljivo pospeševanje, zaviranje, upravljanje in krmiljenje. Avtomobil, ki je enostavno voziti in upravljati še dodatno zmanjša možnost nesreč, obenem pa nova Mazda3 ostaja tradicionalno Mazda – zabavna v vožnji.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu