Nova Mazda CX-30 in MX-30 sta osvojili priznanje Red Dot design za leto 2020

Objavljeno: 28. 4. 2020

Novi mazdi CX-30 in MX-30 sta osvojili prestižno priznanje "Red Dot: Product Design 2020".

Leverkusen, 31. marca 2020. Novi mazdi CX-30 in MX-30 sta osvojili prestižno priznanje "Red Dot: Product Design 2020". Kompaktni SUV CX-30 in Mazdin prvi v celoti električni avtomobil, MX-30, se tako pridružujeta vse daljšemu seznamu nagrajenih Mazdinih modelov, zasnovanih po filozofiji Kodo: Soul of Motion.

Nova Mazda CX-30 je Mazdin drugi model, oblikovan v skladu z najnovejšo evolucijo Kodo dizajna, ki je zakoreninjen v tradicionalni japonski estetiki. Obdelava vsakega elementa po načelu 'manj je več', se odraža v čistih in čudovitih površinah, ki dajejo Mazdi CX-30 edinstven izgled v segmentu kompaktnih crossover SUV vozil.


"Japonski mojstri so od nekdaj cenili preprostost forme, njeno čudovito čistočo," pravi Jo Stenuit, Mazdin evropski direktor za oblikovanje. "To je navdihnilo naše oblikovalce, da so odvzeli določene oblikovalske elemente in ustvarili nekaj dinamičnega, a hkrati elegantnega, zadržanega in vitalnega. Tako dojemamo japonsko estetiko - občutljivost, ki je ustvarila avtomobile, ki so sposobni vzbuditi čustva."

Kakovostna, na človeka osredotočena notranjost Mazde CX-30 združuje ergonomsko odličnost z najsodobnejšo tehnologijo. Na novo zasnovana Mazdina Skyactiv arhitekture podpira naravno zmožnost človeškega telesa po vzdrževanju ravnotežja. Slednje vozniku omogoča bolj naraven in intuitiven nadzor nad vozilom. Med pogonskimi motorji zagotovo izstopa Mazdin revolucionarni bencinski motor Skyactiv-X, ki zagotavlja dizelsko učinkovitost2.

Čeprav ohranja čudovite, ročno oblikovane oblike oblikovanja Kodo, pa slog Mazde MX-30 predstavlja raziskovanje sodobnejše estetike, ki se osredotoča na futuristične vrednote in življenjske sloge, ki se začenjajo pojavljati.


"Ta nov pristop je prinesel izvirno zasnovo, ki uteleša širitev izraznega jezika Kodo," pojasnjuje glavni oblikovalec Mazde MX-30 Youichi Matsuda. "Zunanjost je brezkompromisno preprosta, da poudari svojo lepoto kot trdno maso. Zasnova kabine - s svojimi uokvirjenimi zgornjimi in prostimi vrati - uteleša podobo lahkotnosti in proaktivno vključuje trajnost kot element za notranje materiale. Ko vstopamo v obdobje velikih sprememb sprememb želimo, da Mazda MX-30 ljudem pokaže, da lahko naši avtomobili še vedno prinesejo čisto veselje do vožnje. "

e-Skyactiv, nova Mazdina tehnologija električnega pogona, vsebuje 35,5kWh litij-ionsko baterijo, ki Mazdi MX-30 omogoča približno 200 km dosega, kar daleč presega povprečno dnevno vožnjo evropskih kupcev, ki znaša 48 km. Nova EV-jeva Skyactiv arhitektura in varnostne tehnologije i-Activsense so prilagojene tako, da popolnoma dopolnjujejo izjemno mirno in tiho vožnjo električnih vozil.


Gre za osmo in deveto osvojeno priznanje Red Dot, ki so ga do zdaj dobili Mazdini modeli Kodo, in sicer po povsem nova Mazda3 v letu 2019, MX-5 RF v letu 2017, MX-5 s platneno streho, CX-3 in Mazda2 (vse 2015) , prejšnja generacija Mazda3 (2014) in Mazda6 (2013)

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu