Nov obraz znamke: Opel GT X Experimental predstavlja nove poteze

Objavljeno: 6. 8. 2018

Koncept poudarja vrednote znamke Opel – je nemški, dostopen in osupljiv!

  • Jasen jezik: koncept poudarja vrednote znamke Opel – je nemški, dostopen in osupljiv
  • Jasna smer: videz prednjega dela prihodnjih Oplovih modelov z značilnim ‘vizirjem’
  • Jasen pristop: novi Opel GT X Experimental bo predstavljen pozneje letos
  • Jasno sporočilo: Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller postavlja identiteto znamke na pomembno mesto v načrtu PACE!

Rüsselsheim. Opel je že točno eno leto del Skupine PSA. Zdaj Opel GT X Experimental omogoča predogled prihodnosti znamke in prihodnjih modelov. S tem v zvezi so pojmi, kot so nemški, dostopen in osupljiv, še pomembnejši kot kadarkoli doslej. Naštete tri vrednote znamke dajejo pečat vsem modelom in določajo prav vse dejavnosti pri Oplu – danes in v prihodnosti.


“Pri vsem, kar delamo, moramo dosledno slediti vrednotam naše znamke. To velja od ideje pa vse do razvoja in izvedbe v novih vozilih ter je ključni element našega načrta PACE! Identiteta naše znamke je naša prihodnost,” je povedal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “In to je vzrok, da sem našim ekipam oblikovalcev in razvojnikov zastavil izziv vizualizacije teh vrednot v obliki konceptnega avtomobila. Opel GT X Experimental, ki se bo svetu predstavil še pred koncem tega leta, je odgovor na ta izziv.”

Rezultat iskanja slik za Michael Lohscheller opel

Opel GT X Experimental omogoča prvi vpogled v to, kaj prinaša prihodnost in kakšni bodo Oplovi modeli sredi dvajsetih let tega stoletja. Je prvo vozilo, ki prinaša novi Oplov obraz. Konceptni model znamke sledi novemu ‘Oplovemu kompasu’, ki jasno strukturira obliko prednjega dela prihodnjih modelov in ga preprosto ni možno spregledati. Glavna značilnost kompasa sta dve izraziti osi, ki sekata emblem znamke. Prva (navpična) je značilna linija osrednjega pregiba na pokrovu motornega prostora, drugo (vodoravno) pa predstavljajo značilne dnevne luči v obliki krila. Legendarni blisk (“Blitz”) je v žarišču oblikovanja.

Rezultat iskanja slik za opel gt x experimental

Žaromete, dnevne luči, kamere in senzorje asistenčnih sistemov skupaj z bliskom obdaja edinstven oblikovni element. Ta spominja na odprtino za oči motoristične čelade in so ga zato poimenovali ‘vizir’ (“Vizor”). Oplov ‘vizir’, ki ima svoj prvenec v konceptnem modelu GT X Experimental, bo prihodnjim Oplovim modelom zagotovil nov, prepoznaven, drzen in jasen obraz.

“Vse bolj je očitno, da Opel sprošča nove potenciale. Samo eno leto po tem, ko smo se pridružili Skupini PSA, in devet mesecev po objavi našega strateškega načrta PACE! smo postali veliko učinkovitejši in lahko samozavestno gledamo v prihodnost. Pred kratkim smo lahko potrdili dosežen dobiček 502 milijona evrov[1], petodstotno stopnjo dobička[2] in prosti denarni tok pri poslovanju v višini približno 1,2 milijarde evrov za prvo polovico leta. In zdaj lahko zelo ponosno nekoliko odgrnem tančico s konceptnega modela GT X Experimental. Koncept naše znamke samozavestno odraža vrednote naše znamke. Tradicionalnim značilnostim, kot so nemška izdelava, natančnost in kakovost, se pridružujejo vznemirljive in inovativne ideje za osupljivo avtomobilsko izkušnjo. GT X Experimental uteleša vse to,” je pojasnil Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller.

Rezultat iskanja slik za opel gt x experimental psa

Novi Opel GT X Experimental bo predstavljen v drugi polovici leta, njegovo ime pa poudari dolgo Oplovo tradicijo konceptnih avtomobilov, ki so ustvarjali trende. Opel je namreč kot prvi evropski proizvajalec na avtomobilskem salonu razstavil oblikovalsko študijo – to je bil športni Experimental GT, pisalo pa se je leto 1965. Monza Concept (2013) in GT Concept (2016) sta bila mejnika na poti do koncepta GT X Experimental: oba modela sta prefinjeno izostrila Oplove vrednote in poudarila značilnosti, kot sta učinkovitost in estetika čistega dizajna – brez igračkanja z nedosegljivo podobo.

Povezana slika

Oplova oblikovalska ekipa se je lotila dela na temeljih izjemne zgodovine in prelomnih konceptov ter si je kot cilj zadala samosvojo novo izvedbo zunanjega in notranjega dizajna prihodnjih modelov. “Smo znamka, ki je ponosna na nemško dediščino, obenem pa smo hoteli zajeti drznega novega duha sodobne Nemčije. To nas je pripeljalo do dveh temeljnih stebrov Oplove oblikovalske filozofije: ‘drzno’ in ‘čisto’. Želimo ustvariti osupljive oblike, ki resnično izstopajo, a jih odlikuje tudi čista izvedba. Ta koncept znamke popolno združuje ti vrednoti in poudarja okvir za naša prihodnja vozila,” je pojasnil Oplov direktor oblikovanja Mark Adams.


1Periodični dobiček iz poslovanja

2Periodična stopnja dobička

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu