Naslednja generacija Opel Corse prinaša vrhunske tehnologije v segment majhnih avtomobilov

Objavljeno: 15. 2. 2019

Opel bo letos na trg poslal šesto generacijo Corse. Od uvedbe prve Corse leta 1982 so doslej namreč zabeležili rekordno prodajo.

Naslednja generacija Opel Corse prinaša vrhunske tehnologije v segment majhnih avtomobilov

  • Revolucionarno: Oplov naslednji mali avto bo že ob začetku prodaje na voljo z IntelliLux LED® matričnimi žarometi
  • Prilagodljivo: pionirska tehnologija osvetlitve brez bleščanja kot v Astri in Insignii
  • Prijazno do okolja: šesta generacija Corse tudi v različici z električnim pogonom
  • Dostopno: Opel nudi vrhunske tehnologije za vsakogar že od leta 1899

Rüsselsheim. Opel bo letos na trg poslal šesto generacijo Corse. Od uvedbe prve Corse leta 1982 so doslej zabeležili rekordno prodajo, saj si je ta priljubljeni model omislilo več kot 13,5 milijona kupcev. Naslednja generacija prinaša pravo revolucijo v segmentu majhnih avtomobilov: večkrat nagrajene IntelliLux LED® matrične žaromete. Na novo razvita Corsa bo prvič na voljo s prilagodljivimi povsem LED žarometi brez bleščanja, ki so ob uvedbi z aktualno Opel Astro (evropskim Avtom leta 2016) navdušili tako strokovnjake kot uporabnike. Po vstopu v kompaktni razred bodo matrični žarometi (običajno so del opreme dragih prestižnih avtomobilov) prvič na voljo v zelo priljubljenem segmentu B, ki predstavlja največji del avtomobilskega trga v Evropi. To je še en dokaz demokratizacije tehnologij, ki je tako značilna za vznemirljivo, dostopno in nemško znamko Opel.

“Letos praznujemo 120 let proizvodnje avtomobilov, kar pomeni tudi 120 let, polnih inovacij za vsakogar,” je povedal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “Zmeraj smo skrbeli, da so vrhunske tehnologije dostopne vsem. To je naše poslanstvo in naša motivacija, ki še posebej velja za tako priljubljen model, kot je Opel Corsa. Naslednjo generacijo naše prodajne uspešnice bomo zato opremili z najboljšo tehnologijo osvetlitve – IntelliLux LED® matričnimi žarometi.”

Tehnologija IntelliLux LED® matričnih žarometov v admiralski ladji Opel Insignii in kraljici kompaktnega razreda Astri je navdušila tako uporabnike kot strokovno javnost: v Evropi je 20 odstotkov kupcev Astre in 60 odstotkov kupcev Insignie naročilo ta inovativni sistem. Vsako leto pride na evropski trg približno 90.000 novih Oplov, opremljenih z matričnimi žarometi. Matrični žarometi brez bleščanja se samodejno in stalno prilagajo prevladujočim razmeram v prometu in okolici. Nasproti vozeča vozila in vozila na istem voznem pasu preprosto ‘izrežejo’ iz osvetljenega območja. Bleščanje je zmanjšano na minimum, vozniki pa uživajo v optimalni vidljivosti – in to jim bo kmalu na voljo tudi za volanom Opel Corse nove generacije.

Naelektrena: nova Opel Corsa bo avto z električnim pogonom za ljudske množice

Opel bo v prvi polovici let 2019 začel sprejemati naročila za dva nova elektrificirana modela – za baterijsko električno različico naslednje Corse in za SUV Grandland X, ki bo na voljo kot priključni hibrid. “Opel bo električen!” pravi Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “To smo napovedali ob predstavitvi našega strateškega načrta PACE! novembra 2017 in zdaj izpolnjujemo svojo obljubo.”

Prav Corsa bo letos poskrbela za dodaten zagon pri Oplu. Prodajna uspešnica, ki se je svetu prvič predstavila pred 37 leti, bo tokrat prvič na voljo tudi v čisto električni različici. Lohscheller obljublja konkurenčne cene: “Z novo Corso bomo električno mobilnost naredili dostopno številnim uporabnikom – to bo pravi električni avto za ljudi.”


O Oplu

Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862 ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Od avgusta 2017 je Opel del Groupe PSA. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je podjetje prisotno v več kot 60 državah po vsem svetu, leta 2018 pa so prodali več kot milijon vozil. Opel trenutno izvaja strategijo elektrifikacije za zagotavljanje trajnostnega uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo vsi evropski modeli osebnih vozil na voljo tudi v različici z električnim pogonom. Ta strategija je del načrta PACE!, s katerim bo Opel trajnostno dobičkonosen, globalen in električen.

Obiščite: https://int-media.opel.com

https://twitter.com/opelnewsroom

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu