MONET vstopil v kapitalska in poslovna partnerstva s podjetji Isuzu, Suzuki, Subaru, Daihatsu in Mazda

Objavljeno: 23. 9. 2019

Pri MONET Technologies Inc. (“MONET”) so danes objavili, da so sklenili pogodbe o kapitalskem in poslovnem partnerstvu s podjetji Isuzu Motors Limited (“Isuzu”), Suzuki Motor Corporation (“Suzuki”), Subaru Corporation (“Subaru”), Daihatsu Motor Co., Ltd. (“Daihatsu”) in Mazda Motor Corporation (“Mazda”).

Isuzu, Suzuki, Subaru, Daihatsu in Mazda načrtujejo naložbe v MONET do avgusta 2019 in bodo dosegli lastništvo približno 2 % delnic. Obenem Hino Motors, Ltd. (“Hino”) in Honda Motor Co., Ltd. (“Honda”) načrtujeta dodatne naložbe v MONET in ohranjata svoj delež lastništva pri približno 10 %.


Junichi Miyakawa, predsednik in izvršni direktor podjetja MONET Technologies Inc., je o partnerstvu povedal naslednje:

“Poleg Toyote, Hina in Honde nam bodo nova partnerstva s podjetji Isuzu, Suzuki, Subaru, Daihatsu in Mazda omogočila pridobivanje podatkov o njihovih vozilih in mobilnostnih storitvah skladno s platformo MONET. Da bi zgradili platformo MaaS visoke stopnje za družbo z avtonomno vožnjo, je bistveno vključiti veliko število sklopov podatkov in ta partnerstva bodo še pospešila naš napredek pri izgradnji poslovanja MaaS, kar načrtuje MONET. MONET bo uporabil podatke, ki jih bodo zagotovila posamezna podjetja, ter izkoristil njihov vpogled v avtomobilsko industrijo in omrežja. Skupaj s partnerji iz vrst avtomobilskih proizvajalcev bomo uresničili in razširili inovativne mobilnostne storitve, ki lahko rešijo težave z mobilnostjo japonske družbe in ustvarijo nove vrednote.”


Masanori Katayama, predsednik in izvršni direktor podjetja Isuzu Motors Limited, je povedal:

“Isuzu zagotavlja različne izdelke in storitve, ki so v pomoč pri vsakdanjem življenju in družbenih dejavnostih. Pravijo, da se avtomobilska industrija sooča z ‘obdobjem inovacij, ki se zgodijo enkrat na sto let’ – z družbenimi vprašanji, kot so pomanjkanje voznikov in raznolikost potreb potrošnikov. Isuzu želi ustvarjati nove rešitve v sodelovanju s strankami in partnerji. V tej povezavi nam bo sodelovanje v projektu MONET prineslo izjemno dragocene priložnosti v širokem naboru panog, da bomo lahko prispevali k trajnostnemu razvoju družbe.”


Toshihiro Suzuki, izvršni direktor in predsednik podjetja Suzuki Motor Corporation, je povedal:

“S sodelovanjem v programu MONET želi Suzuki rešiti vprašanja v regionalnem prometu, saj bo mobilnost uporabnejša za prebivalce, ti napori pa bodo povezani tako s promocijo regionalne in gospodarske revitalizacije kot z ustvarjanjem inovativnih mobilnostnih storitev prihodnje generacije. Pri Suzukiju bi radi prispevali k MONETOVEMU ustvarjanju novih vrednot prevoza z uporabo pestrega nabora načinov prevoza, ki poleg avtomobilov vključujejo tudi motorna kolesa, plovila in električne invalidske vozičke.”


Tomomi Nakamura, predsednik in izvršni direktor, direktor uprave podjetja Subaru Corporation, je povedal naslednje:

“Subaru izhaja iz proizvodnje letal in se je dolgo posvečal izdelovanju avtomobilov, ki nudijo tako zabavo kot brezskrbnost za voznike in potnike. S sodelovanjem pri projektu MONET bomo sledili Subarujevi viziji ‘uživanja in brezskrbnosti’ na način, ki koristi novi dobi, obenem pa prispeva k reševanju vprašanj družbene mobilnosti.”


Soichiro Okudaira, predsednik Daihatsu Motor Co., Ltd., je povedal:

“Pod sloganom ‘Light you up’ (razsvetli se) je Daihatsu ponudil mini vozila in druge izdelke za pomoč pri vsakdanjem življenju. S soudeležbo v projektu MONET bo Daihatsu tesno sodeloval v različnih regijah, da bi skupaj zagotovili vitalne skupnosti, kjer bodo prebivalci radi ostali. S temi napori uresničujemo trajnostne storitve mobilnosti, ki jih prebivalci cenijo.”


Akira Marumoto, predsednik in izvršni direktor Mazda Motor Corporation, je povedal:

“Z izmenjavo izkušenj in navdušenja, ki jih omogoča združevanje avtomobilov in digitalnih orodij, Mazda povezuje različne vrste ljudi z družbo in zagotavlja novo vrsto vrednosti avtomobilov – posreduje ‘veselje do življenja’ z varnostjo, brez skrbi in z oplemenitvijo. S soustvarjanjem z drugimi člani projekta MONET si bo Mazda prizadevala razviti možnosti mobilnostnih storitev, ki ‘poživljajo dušo in telo’ in tako rešujejo vprašanja mobilnosti v mestih in regijah.”


Struktura delničarjev in razmerja vlaganj v podjetje MONET (po izvršenih naložbah posameznih podjetij)

Delničar

Delež naložbe

Višina naložbe
(skupaj 2.856,70 milijonov jenov)

SoftBank Corp.

pribl. 35,2 %

1.005,00 milijona jenov

Toyota Motor Corporation

pribl. 34,8 %

995,00 milijona jenov

Hino Motors, Ltd.

pribl. 10,0 %

285,60 milijona jenov

Honda Motor Co., Ltd.

pribl. 10,0 %

285,60 milijona jenov

Isuzu Motors Limited

pribl. 2,0 %

57,10 milijona jenov

Suzuki Motor Corporation

pribl. 2,0 %

57,10 milijona jenov

Subaru Corporation

pribl. 2,0 %

57,10 milijona jenov

Daihatsu Motor Co., Ltd.

pribl. 2,0 %

57,10 milijona jenov

Mazda Motor Corporation

pribl. 2,0 %

57,10 milijona jenov


Imena podjetij in nazivi izdelkov/storitev v tej objavi za medije so registrirane/neregistrirane blagovne znamke posameznih podjetij.


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu