Mazda3 je na tekmovanju World car of the year osvojila nagrado za najboljši dizajn

Objavljeno: 28. 4. 2020

Letošnje praznovanje Mazdine stoletnice je okronal laskavi naslov, ki ga je za najboljši avtomobilski dizajn leta 2020 osvojila Mazda3.

Letošnje praznovanje Mazdine stoletnice je okronal laskavi naslov, ki ga je za najboljši avtomobilski dizajn leta 2020 osvojila Mazda3. Mazda3 je drugi Mazdin model, ki se ponaša s tem naslovom, saj je slednjega uspelo osvojiti leta 2016 tudi Mazdi MX-5.

Predstavljena leta 2010, je Mazdina edinstvena oblikovalska filozofija KODO vdahnila življenje mnogokaterim Mazdinim modelom in osvojila mnogokatero prestižno oblikovalsko nagrado.

Mazda3, predstavljena leta 2019, je bila Mazdin prvi model oblikovan po najnovejših zapovedih oblikovalskega jezika KODO. Ta je v najnovejši izdaji zrelejši in stilsko prestižnejši z eleganco in strogostjo minimalističnega oblikovanja. Navdih so ga oblikovalci našli v tradicionalni japonski umetnosti.


Na stotine ur napornega ročnega oblikovalskega dela gline je omogočilo razkritje edinstvenega dizajna mazde3, ki ustvarja subtilne odseve svetlobe in sence, ki drsijo o gladkem telesu avtomobila, kar daje vozilu naraven, vitalen in močan izgled.

Ustvarjanje takšne podobe, ki je čudovita i preprosta obenem, zahteva ogromno časa, discipline in spretnosti. Mazdina edinstvena eleganca, ki avtomobil predstavi kot umetnino, le še obogati lastniško izkušnjo.


Vsakoletna podelitev nagrad za svetovni avto leta, kjer o zmagovalcih odloča 86 žirantov iz 25 držav, je Mazdi prinesla obilo uspehov. Mazda2 je zmagala leta 2008, leta 2016 pa je aktualna generacija Mazde MX-5 postala prvi avtomobil v zgodovini, ki mu je uspelo osvojiti dvojno lovoriko. Osvojila je tako nagrado World Car of the Year (svetovni avto leta), kakor tudi nagrado za World Car Design of the Year (najboljši svetovni dizajn leta).


Priznanje za najboljši svetovni dizajn leta 2020 je za Mazdo3 najnovejša nagrada v dolgi vrsti oblikovalskih nagrad, ki jih je že uspela osvojiti. Te vključujejo nagrade kot so Red Dot: Best of the Best' na podelitvi nagrad Red Dot Product Design za leto 2019, 'Supreme Winner' kot nagrada za najboljši ženski avtomobil leta 2019 in „Small Hatch of the Year“ nagrado za avtomobil leta 2020 v Veliki Britaniji.


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu