Mazda CX-30 osvojila laskavi naslov Zlati volan 2019

Objavljeno: 26. 11. 2019

Mazda CX-30 je osvojila laskavi naslov Zlati volan 2019 in tako zmagala v kategoriji SUV/crossover do dolžine 4,4m.

Leverkusen, 13 November 2019.

Mazda CX-30 je osvojila laskavi naslov Zlati volan 2019 in tako zmagala v kategoriji SUV/crossover do dolžine 4,4m. Novi kompaktni SUV osvojil svojo prvo nagrado na enem najpomembnejših tekmovanj v panogi, kjer zmagovalca določijo glasovi bralcev. Nagrado je v torek zvečer v Berlinu prejel predsednik Mazde Motor Europe Yasuhiro Aoyama. To je Mazdin peti zlati volan do zdaj: Mazda 323 je zmagala v letih 1985 in 1989, sledila sta ji Mazda 626 leta 1992 in Mazda2 leta 2014.

Rezultat iskanja slik za Mazda CX-30

Aoyama je bil na slovesni podelitvi navdušen: "Zelo sem ponosen, da bom ta večer v Berlinu sprejel to izjemno nagrado za novo Mazdo CX-30," je dejal. "To kaže, da smo na pravi poti s poudarkom na dizajnu, tehničnih inovacijah in harmoniji med voznikom in vozilom."

Za slavje so bili tudi drugi razlogi, saj je Mazdin novi Skyactiv-X motor končal med prvimi tremi v kategoriji inovacij in Mazda3 dosegla enako v razredu kompaktnih avtomobilov. "S Skyactiv-X ponuja Mazda prvi svetovni serijski bencinski motor, ki uporablja kompresijski vžig kot dizel v širokem območju delovanja. Dejstvo, da je bila ta tehnologija med nemškimi bralci uvrščena med najnovejše inovacije, nam daje pozitivne obete za prihodnost , "je dodal Aoyama.

Tekmovanje Zlatim volan, letošnje je že 43. zapored, odlikovalo najboljše avtomobilske inovacije leta. Bralci časopisa Bild am Sonntag in revije Auto Bild so med svojimi favoriti izbrali v sedmih razredih med 58. vozili, prav tako so svoje glasovnice oddali za "Najlepši avto" in "Inovacija leta." Najboljša tri vozila v vsaki kategoriji so bila nato na testnih vožnjah oktobra v Lausitzringu. Žirija 14 dirkačev in avtomobilskih strokovnjakov je izbrala Mazdo CX-30 pred Volkswagnom T-Cross in Range Rover Evoque.


Mazdin nov križanec je svojo svetovno premiero doživel na avtomobilskem salonu v Ženevi 2019. Umeščen med Mazdo CX-3 in Mazdo CX-5 je zasnovan za kupce, ki iščejo kombinacijo kompaktnih mer, velik prostor v notranjosti, praktičnost in pionirsko tehnologijo motorjev. Mazda CX-30 je na voljo z dizelskimi in bencinskimi motorji Skyactiv, vključno z novim Skyactiv-X motorjem.

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu