Mazda CX-30 na Euro NCAP dosegla rekordno oceno za varnost odraslih potnikov

Objavljeno: 26. 11. 2019

Nova Mazda CX-30 je v najnovejši seriji testov prejela najvišjo oceno s petimi zvezdicami.

Nova Mazda CX-30 je v najnovejši seriji testov prejela najvišjo oceno s petimi zvezdicami. Po lanskem dosežku Mazde6 in letošnjem Mazde3, je to tretja Mazda, ki je dosegla skupno oceno pet zvezdic v skladu z novimi in strožjimi zahtevami Euro NCAP 2018.

Mazda CX-30 je v vseh štirih preskusnih kategorijah Euro NCAP dosegla izjemne rezultate - za odrasle osebe, za otroke, ranljive uporabnike v cestnem prometu (varnost pešcev) in varnostni asistenti. Ocena je posledica treh ključnih dejavnikov: uporaba najnovejše Skyactiv arhitekture vozila, ki jo odlikuje visoka togost, hkrati lahka karoserija, ki absorbira udarce; široka paleta naprednih varnostnih tehnologij i-Activsense, ki vozniku pomagajo prepoznati potencialna tveganja in zmanjšajo verjetnost poškodb; visoki standardi učinkovite zaščite pešcev.

Z izjemno 99-odstotno oceno v kategoriji odraslih potnikov je Mazda CX-30 dosegla največje točke za čelni trk, pa tudi za bočne in prečne stranske trke. Mazdin sistem Smart Brake Support je prav tako dobil vse možne točke pri preskusih z nizko hitrostjo, pri vseh scenarijih pa so se preprečili možni trki.

Odlična 86-odstotna ocena za otroške potnike dosega vse možne točke pri preverjanju namestitve sistema za zadrževanje otrok in za zaščito otrok v preskusu bočnega trka. Testi za ranljive udeležence v prometu (varnost pešcev) so dosegli 80-odstotno oceno z najvišjimi točkami za zaščito nog in medenice pešcev. Rezultat 77% v kategoriji Varnosti asistenti priznava učinkovitost nove celostne palete i-Activsense varnostnih funkcij Mazde CX-30.

Mazdina Skyactiv tehnologija omogoča vrhunsko vozni dinamiko, katera pa je ključno prispevala k novemu dosežku Mazde CX-30 pri osvojiti vseh pet zvezdic na Euro NCAP. Med drugim jo odlikuje linearno, odzivno in predvidljivo pospeševanje, zaviranje in upravljanje. Z enostavnejšem upravljanjem avtomobila in varnostnimi tehnologijami za zmanjševanje možnost nesreč, Mazda CX-30 ohranja tipično Mazdino veselje do vožnje


Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu