Mazda and Toyota ustanovili skupno podjetje “Mazda Toyota Manufacturing, U.S.A., Inc.”

Objavljeno: 10. 7. 2018

Mazda Motor Corporation in Toyota Motor Corporation sta ustanovili novo skupno podjetje “Mazda Toyota Manufacturing, U.S.A., Inc.” (MTMUS), ki bo leta 2021 pričelo s proizvodnjo vozila v Huntsvillu v Alabami.

Mazda Motor Corporation in Toyota Motor Corporation sta ustanovili novo skupno podjetje “Mazda Toyota Manufacturing, U.S.A., Inc.” (MTMUS), ki bo leta 2021 pričelo s proizvodnjo vozila v Huntsvillu v Alabami.

Nova tovarna bo letno proizvedla 150.000 enot Mazdinega prihajajočega crossover modela in 150.000 enot Toyotinega modela Corolla. Tovarna bo zaposlovala do 4000 ljudi. Investicijo vredno 1,6 milijarde dolarjev bo vsaka izmed tovarn podprla s 50% vložkom.

Upamo, da bo MTMUS tovarna, ki bo v srcih lokalne skupnosti še dolga leta imela prav posebno mesto,” pravi Mazdin izvršni direktor Masashi Aihara, ki bo postal predsednik MTMUS. “Z združevanjem naših najboljših tehnologij in korporativnih kultur, bosta Mazda in Toyota ne le zgolj proizvajali visoko kakovostne avtomobile, temveč bosta tudi kreirali tovarno, na katero bodo zaposleni ponosni in prispevali k nadaljnjemu razvoju lokalnega gospodarstva in avtomobilske industrije. Upamo, da bodo proizvedena vozila obogatila življenja ljudi, ki jih bodo kupili in tako postala več kot le transportno sredstvo.

Nova tovarna, ki bo Toyotina enajsta v ZDA, ne bo zgolj predstavljala našo trajno obvezo državi, temveč je tudi ključen dejavnik pri izboljšanju naše konkurenčnosti z proizvodnjo v ZDA,”pravi Hironori Kagohashi, izvršni generalni direktor Toyote in podpredsednik MTMUS. “Z združevanjem Toyotinih in Mazdinih proizvodnih izkušenj bomo ustvarili visoko konkurenčno tovarno, ki bo proizvajala avtomobile najvišje kakovosti. Naslanjajoč na to konkurenčnost bomo naredili vse, da postanemo tovarna, ki jo bo mesto imelo rado, ” je dodal.

V sodelovanju z zvezno državo Alabamain mesto Huntsville, bo MTMUS kmalu pričel s pripravami na gradnjo v letu 2019.

Pregled Mazda Toyota Manufacturing, U.S.A., Inc.

Naziv
Mazda Toyota Manufacturing, U.S.A., Inc. (MTMUS)
Lokacija
Huntsville, Alabama
Razmerje prispevanega kapitala
Mazda Motor Corporation: 50%, Toyota Motor Corporation: 50%
Datum ustanovitve
1. marec, 2018
Predsednik in podpredsednik
Predsednik: Masashi Aihara (Izvršni direktor Mazda Motor Corporation)
Podpredsednik: Hironori Kagohashi (izvršni generalni direktor Toyota Motor Corporation)
Proizvodna kapaciteta
300,000 enot letno (150,000 enot za vsakega izmed partnerjev)
Proizvodni model
Mazda: crossover model, ki bo na novo predstavljen na severnoameriškem tržišču
Toyota: Corolla
Začetek proizvodnje
2021
Število zaposlenih
Do 4,000

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu