Električna! Nova Opel Mokka prihaja na ceste

Objavljeno: 12. 6. 2020

Nova Opel Mokka je na cestah; še vedno zamaskirana, a pripravljena na prve pomembne preizkuse z Oplovimi inženirji. In električna je! Druga...

  • Električna, seveda: nova Mokka je na voljo kot baterijsko električno vozilo od samega začetka prodaje
  • Testiranje: druga generacija Mokke je še vedno popolnoma zamaskirana
  • Res navdušujoče: e-moč, kompaktne dimenzije, velik vtis

Rüsselsheim. Nova Opel Mokka je na cestah; še vedno zamaskirana, a pripravljena na prve pomembne preizkuse z Oplovimi inženirji. In električna je! Druga generacija Mokke je povsem nova in njeno novo tehnologijo, vključno z e-močjo, temeljito preizkušajo, nastavljajo in preverjajo pred uvedbo na trg. Proizvodnja se bo začela v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Prvi avtomobili za proizvodnjo bodo električni, do kupcev pa bodo prišli v začetku leta 2021. Preizkusni avtomobili namigujejo na to, kaj stoji za kamuflažo: velik rumen K na zeleno-črnih bokih testnih vozil - K kot v Mokki. Ja, preprosto Mokka.

Nova generacija je v imenu izgubila poznani dodatek – X, tako kot ga ni imela uspešnica prve generacije, ki je bila predstavljena leta 2012. Takrat je Mokka navdušila s svojimi kompaktnimi dimenzijami in trdnim videzom. Novi model je prav tako majhen in robusten, vendar na veliko bolj napreden in sodoben način - še bolj prilagojen vožnji po mestu, še bolj eleganten, da pusti velik vtis. Zelo učinkovita, jasna in drzna ter seveda popolnoma električna, že od začetka prodaje. Kupci bodo lahko uživali v vznemirljivi, izključno baterijsko električni različici, na voljo pa bodo tudi različice z motorji z notranjim izgorevanjem.

Čeprav je še vedno zamaskirana, nova Mokka že kaže privlačna razmerja s kratkimi sprednjimi in zadnjimi previsi – popolnoma usklajena z novo Oplovo oblikovalsko filozofijo prihodnosti. Mokka nove generacije združuje nemško oblikovanje s prečiščenim, “razstrupljenim” oblikovalskim jezikom. Poleg tega bodo vozniki in ostali potniki lahko uživali v popolnoma digitalizirani notranjosti. Oplovi oblikovalci so pozorno poskrbeli za jasen in čist pregled nad kontrolami.

Generalni direktor Opla, Michael Lohscheller: »Razvoj nove Mokke zelo natančno spremljam dve leti in pol in sem zelo ponosen na tega novega Opla, ki bo električen že od samega začetka! Lahko obljubim, da bo nova Mokka eden najbolj navdušujočih avtomobilov v naši dolgi zgodovini! Ta druga generacija prikazuje vse, za čemer Opel danes stoji in v prihodnosti bo spremenila percepcijo naše blagovne znamke. Naši inženirji imajo še zmeraj precej pomembnega dela, vendar se veselim, da bom kmalu predstavil novo Mokko. "

Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu