50 LET OPLA GT: ROJSTNODNEVNA TURNEJA PO LEGENDARNI CESTI ROUTE 66

Objavljeno: 6. 9. 2018

Za njimi je zelo dolga pot, saj so pripotovali iz Avstralije, Belgije in celo Filipinov: več kot dva ducata navdušencev nad Oplom GT se je srečalo za skupinski ‘road trip’ čez jugozahod ZDA, s katerim bodo proslavili 50. rojstni dan legendarnega športnega avtomobila.

  • Skupinsko potovanje: zgodovinski Opel GT križari po jugozahodu ZDA
  • Strast brez meja: navdušenci nad GT-jem iz Avstralije, Belgije in Filipinov
  • Naslednja postaja Nemčija: Grand Tour v septembru

Rüsselsheim/Las Vegas. Za njimi je zelo dolga pot, saj so pripotovali iz Avstralije, Belgije in celo Filipinov: več kot dva ducata navdušencev nad Oplom GT se je srečalo za skupinski ‘road trip’ čez jugozahod ZDA, s katerim bodo proslavili 50. rojstni dan legendarnega športnega avtomobila. Več kot 70 odstotkov od 103.463 izdelanih avtomobilov je bilo prvič registriranih v ZDA, kjer ima GT še danes veliko skupnost občudovalcev.


Osemdnevna turneja se je začela v Las Vegasu. Iz prestolnice igralništva je karavana krenila proti Hooverjevemu jezu in vzhodno vzdolž slavne ceste Route 66 do spomenika Four Corners Monument, ki stoji na edini točki v ZDA, kjer se stikajo štiri države – Arizona, Kolorado, Nova Mehika in Utah. Od tam jih je pot vodila do narodnih parkov, kot sta Mesa Verde in Zion. Po prepotovanih približno 2000 kilometrih se je potovanje zaključilo s povratkom v Las Vegas.


“Turneja je bila osupljiva izkušnja in nikoli ne bom pozabil vožnje po cesti Route 66”, je povedal organizator Olaf Moldzen, vodja krovne zveze evropskih klubov Oplov GT, v katero je vključenih 28 državnih skupin in 1450 članov s 1550 avtomobili. Drugi udeleženci v prometu na ameriških cestah so bili enako navdušeni nad GT-jem. “Veliko voznikov in sopotnikov nas je pozdravljalo z dvignjenim palcem ali nam je pomahalo. GT vedno prikliče odzive, saj se lahko vsakdo identificira z njim.”


Zelo verjetno bo GT podobno strastne simpatije zbujal tudi od 18. do 22. septembra, ko bo na povabilo zveze organiziran Grand Tour evropskih GT-klubov po Nemčiji. “Začeli bomo v Rüsselsheimu in obiskali kraje, ki so tesno povezani z Oplom in zgodovino GT-ja,” je povedal Moldzen. Med cilji turneje, ki se je bodo udeležile tudi slavne osebnosti, so Oplov testni center, dirkališče v Hockenheimu, Oplova tovarna v Kaiserslauternu in ceste z obilico serpentin čez gorovje Taunus, kjer so posneli originalne oglase za Opla GT.

Turneji v Nemčiji in ZDA sta le dva od številnih dogodkov, ki obeležujejo 50. obletnico rojstva Opla GT. Slovesnosti so se začele maja z dirko Bodensee-Klassik ob Bodenskem jezeru. Konec junija je bil salon avtomobilskih veteranov Klassikertreffen v Rüsselsheimu v znamenju 50-letnega dvosedežnika. Okroglemu jubileju primerno je 50 voznikov GT-jev svoje ljubljenčke razstavilo na ekskluzivnem območju v bližini Muzeja sodobne umetnosti Opelvillen.


Več informacij o Oplu GT z dodatnimi vpogledi v njegovo 50-letno zgodovino je na voljo v knjigi “GT Love” Jensa Cooperja in Haralda Hamprechta (zaenkrat samo v nemščini).Piškotki

Ta spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že nameščeni v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo

V redu